Bo mapa nie obraca się wraz z urządzeniem tylko jest cały czas zorientowana wg terenu.
Tylko mapa na północ! Żadnego obracania
w normalnym widoku kręci się tylko strzałka, a nie cała mapa. To jest naturalne dla osób przyzwyczajonych do normalnych map. Mapnik przecież nie obraca się na kierownicy.
Na pewno ośmiokierunkowy? Bo na filmikach w sieci wygląda, ze czterokierunkowy, tak jak było w serii Etrexów bez x. I to był wielki minus Etrexów, mapy przewija się przez to dużo bardziej upierdliwie
Cytat: globalbus w 7 Mar 2018, 18:50w normalnym widoku kręci się tylko strzałka, a nie cała mapa. To jest naturalne dla osób przyzwyczajonych do normalnych map. Mapnik przecież nie obraca się na kierownicy.Świat idzie do przodu Mapniki się obracają...
W ogóle to z początku rozważałem też 64 albo 64s, ale miałem okazję na ostatniej wyprawce pomacać Etrexa 20 i 62 i o ile GPSMAP robił na tle Etrexa wrażenie ergonomią i szybkością działania, to jednak jest to strasznie duże urządzenie. Za to na Garniaku ktoś wyciągnął na 30x ponad 36h (bez podświetlenia i bez glonass), co jednak jest dla mnie istotniejszym parametrem niż szybkość przewijania mapy. Ale to minimum wygody użytkowania by się przydało, stąd to pytanie czy mapę w Etrexie można przewijać po przekątnych.
Ale to minimum wygody użytkowania by się przydało, stąd to pytanie czy mapę w Etrexie można przewijać po przekątnych.
bądź praktyczny, to dwa razy więcej baterii do dźwigania
p.s. najlepiej to się jednak mapę scrooluje na smartphonie i jeszcze żaden garmin do tego poziomu nie doszedł.