Autor Wątek: GPS  (Przeczytany 311598 razy)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Odp: GPS
« 11 Mar 2018, 09:57 »
Robert, a nie myślałeś o Oregonie 450 (np. z drugiej ręki)? Wielkością ciut większy niż etrex, za to dużo większy ekran (dotyk, to zarówno plus, jak i minus) i o niebo szybszy od etrexa procesor.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 11 Mar 2018, 13:25 »
Robert, a nie myślałeś o Oregonie 450 (np. z drugiej ręki)?
Masz na sprzedaż? ;)
Duży, dotykowy, ekran i szybki procesor brzmią jak jeszcze krótszy czas pracy na baterii niż w 64.
No i gdzie taka konserwa jak ja i ekran dotykowy ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 11 Mar 2018, 13:56 »
Masz na sprzedaż? ;)
Duży, dotykowy, ekran i szybki procesor brzmią jak jeszcze krótszy czas pracy na baterii niż w 64.

Oregony krócej pracują niż seria 62/64, tak więc dla maniaków długiej pracy stare Etrexy są najlepszym rozwiązaniem, choć są wolne niemiłosiernie.

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 11 Mar 2018, 14:29 »
Masz na sprzedaż? ;)

Oregony krócej pracują niż seria 62/64, tak więc dla maniaków długiej pracy stare Etrexy są najlepszym rozwiązaniem, choć są wolne niemiłosiernie.

No i kolejna cecha przemawiająca za etrexem to bardziej kontrastowy, czyli lepiej widoczny w trudnych warunkach, ekran.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 11 Mar 2018, 18:54 »
Jeszcze nigdy nie jechałem szybciej, niż etrex pokazuje, więc do jazdy starczają ;)

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 11 Mar 2018, 20:42 »
Zamówiłem Etrexa 35 touch - mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania. W razie czego, mam jeszcze starego 62s, ale gumowana część obudowy ma już sporo uszkodzeń i obawiam się, że przy większej zlewie zacznie puszczać wodę i przestanie działać.

Na dłuższych wyjazdach planuję jechać z nim jako zapasem.

Więcej wrażeń opiszę jak już dotrze.  Będę mógł go odnieść do 62s właśnie.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 11 Mar 2018, 20:54 »
Zamówiłem Etrexa 35 touch - mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania. W razie czego, mam jeszcze starego 62s, ale gumowana część obudowy ma już sporo uszkodzeń i obawiam się, że przy większej zlewie zacznie puszczać wodę i przestanie działać.

Ja mam od dawna zdarte te gumy i nic się nie dzieje, a miałem go na MRDP, gdzie przecież lało równo cały dzień, gdzie padły iluś ludziom Garminy
Na dłuższych wyjazdach planuję jechać z nim jako zapasem.
Na takie imprezy klasy MRDP to już ma sens mieć dwa Garminy, bo jeden zawsze paść może, a wtedy są duże kłopoty, sporo ludzi ma backup.

Więcej wrażeń opiszę jak już dotrze.  Będę mógł go odnieść do 62s właśnie.
Etrex 35 to tylko nazwę ma wspólną ze starymi Etrexami. To już sporo nowsze urządzenie, dotykowe, dużo szybsze. Tak naprawdę to następca starej Dakoty, a nie Etrexa.

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
« 11 Mar 2018, 22:59 »
Przyszło mi Mio Cyclo 405. O jakie to dużeeee. Nie spodziewałem się. Działa jak to Mio - bezproblemowo.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 12 Mar 2018, 07:42 »
Masz na sprzedaż?

Nie sprzedaję póki co ;) Czas pracy jest taki, że spokojnie mi wystarcza na całodzienne jeżdżenie w widoku mapy bez podświetlenia, dla wielodniowych wyjazdów może to być jakiś problem, ale nie trzeba przecież cały czas na mapie jechać - można ustawić wyłączanie ekranu po iluś minutach i wtedy trzyma dużo dłużej. Ekran przez dotyk mniej kontrastowy od etrexa, to prawda. Za to w etrexie można się zestarzeć czekając na wyznaczenie trasy (jeśli się z takiej funkcji korzysta oczywiście).

Offline Mężczyzna lesiak82

• Miasto: Grodzisk maz
  • Na forum od: 08.12.2017
    • FB
« 12 Mar 2018, 23:05 »
Czy ktoś miał przyjemność używania Garmina Edge 1030? Wersję 820 uważam za pomyłkę i, obserwując Garminowy trend dawania słabszego oprogramowania wraz ze wzrostem cyfry w wersji, nieco obawiam się zakupu kolejnego Edge'a.

Głównie chodzi mi o jakość ekranu i możliwość obsługi w rękawiczkach i prędkość działania (w tym operacji typu przybliżenie-oddalenie-zmiana kierunku jazdy na mapie).

Posiadam e1030 , ekran w rękawiczkach działa średnio (może to wina rękawiczek) ,posiada w sumie 3 opcje poziomu intensywności dotyku .działa szybko , miałem  3 sztuki e810 POMYŁKA ,i e1000, który był spoko więc mam tylko takie porównanie . lecz e1030 jest z nich najlepszy, duży plus to działanie bateri . 2x dłuższe niż w e1000 czyli ponad 20 godz (chociaż jeszcze nie testowałem tyle , do tej pory 12-15% baterii na 3 godz - na navigacji , z miernikami - mocy i hr , bez oświetlenia) . na navi jeździłem  głównie po wytyczonym kursie w base campie .w sumie  moje wrażenia to  takie ,że jest  bardzo podobny do e1000 plus kilka bajerów .
SZOSA to euforia , ale MTB to wolność !

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 15 Mar 2018, 20:37 »
Ja mam od dawna zdarte te gumy i nic się nie dzieje, a miałem go na MRDP, gdzie przecież lało równo cały dzień, gdzie padły iluś ludziom Garminy

U mnie jest już dziura na wylot w miejscu gdzie jest włącznik z boku i to mnie najbardziej martwi.

Na takie imprezy klasy MRDP to już ma sens mieć dwa Garminy, bo jeden zawsze paść może, a wtedy są duże kłopoty, sporo ludzi ma backup.

Właśnie dlatego przed NC4000 podjąłem decyzję żeby kupić nowy i wieźć oba. Na MRDP miałem zapas pożyczony od Łatosia, ale na szczęście się nie przydał  ;)

Ale niestety jeszcze nie otrzymałem Etrexa . Zamówiony był w sobotę na stronie decathlon.pl i termin dostarczenia był na jutro. Dziś dostałem wiadomość, że urządzenia nie mają i mam sobie anulować zamówienie lub wybrać coś podobnego w tej samej cenie. Tym sposobem mają mój 1000 zł i na zwrot pewnie jeszcze poczekam. Wkurzyło mnie to, bo w ubiegłym roku zamawiałem tam buty i sytuacja była identyczna i ostatecznie dostałem zwrot pieniędzy po chyba 2 tygodniach od zamówienia.

Skusiłem się, bo cena niezła i bez zbędnych dla mnie dodatkowych map. Ale to ostatni już raz.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 15 Mar 2018, 21:32 »
Ale niestety jeszcze nie otrzymałem Etrexa . Zamówiony był w sobotę na stronie decathlon.pl i termin dostarczenia był na jutro. Dziś dostałem wiadomość, że urządzenia nie mają i mam sobie anulować zamówienie lub wybrać coś podobnego w tej samej cenie. Tym sposobem mają mój 1000 zł i na zwrot pewnie jeszcze poczekam. Wkurzyło mnie to, bo w ubiegłym roku zamawiałem tam buty i sytuacja była identyczna i ostatecznie dostałem zwrot pieniędzy po chyba 2 tygodniach od zamówienia.

Skusiłem się, bo cena niezła i bez zbędnych dla mnie dodatkowych map. Ale to ostatni już raz.

U mnie w Decathlonie jest. Cena była coś koło 240 Euro. Ponoć w magazynie online jest ponad 80 sztuk. Jakby co to daj znać. Do Polski przyjeżdżam 28 marca.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna faja

• Na forum od: 06.01.2013
« 16 Mar 2018, 08:39 »

Zdaje się, że tutaj mają w cenie podobnej jak w Decathlonie. http://www.eazymut.pl/nawigacja-turystyczna/1019-etrex-35-touch.html . Mają sklep stacjonarny ok 300 m od mojej roboty , więc jeśli byłbyś zainteresowany to mogę się tam przejść i sprawdzić czy mają na stanie. Kiedyś u nich kupiłem e-trexa 30 i wszystko było OK. 

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 16 Mar 2018, 09:23 »
Się trochę przymierzam "jak pies do jeża", ale ten etrex wydaje się całkiem sensowną propozycją jeśli mam wziąć udział w "Wiśle"...
Kolega Sławek (już zapłacił) nabył w drodze zakupu Oregona 700 jest "trochę" droższy, ale przeraża mnie jazda po śladzie (z wpatrzonym wzrokiem w ten mały ekranik), zwłaszcza że generalnie trudno mi się ogarnąć nawigacyjnie (kiedyś na Mierzei Wiślanej udało mi się zgubić i gdyby nie lokals, to pewnie do dziś bym tam się w kółko kręcił  ;D

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 16 Mar 2018, 10:09 »
Miałem Oregona 650, trochę większy od Etrex 35 i 2x cięższy.
Mam małą wadę wzroku (+2) przy czytaniu i nazw nie widzę w Etrexie ale w Oregonie też bym nie widział. W większości nawiguje bez okularów korekcyjnych i ekran w Etrex wystarcza w zupełności do jazdy po śladzie.
MiRowerDajePower

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum