A jak uruchomi się autoarchiwizacja przy słabej baterii, to ślad idzie w diabły. Sugeruję nie używać.
Pytanko:W moim Garmin Etrex 35t, jak i w wielu innych modelach, następuje auto-archiwizacja zapisywanego śladu, w momencie gdy osiągnie on pewien limit zapisanych punktów. Czy ktoś się może orientuje, jak długi ślad jestem w stanie zapisać, przy ustawieniu interwału zapisu "najrzadziej". Mógłbym wnioskować o tym sprawdzając stosunek liczby punktów do zapisanego dystansu w jakimkolwiek pliku, ale nie znam limitu liczby punktów w którym następuje auto-archiwizacja. Ustawione mam "gdy pełna pamięć" - pytanie co to oznacza w praktyce.
W starszych modelach lepiej to było rozwiązane, w 62 po prostu się ustawiało interwał zapisu albo wg dystansu, albo wg czasu
Mam takie pytanie - czy jest jakaś aplikacja na androida, którą ograniczę liczbę punktów trasy w pliku gpx? Nie śladu, bo ten garmin etrex 30 przyjmuje. Natomiast chciałbym popróbować nawigować się trasą. Z aplikacji Locus jest możliwość wygenerowania nie tylko śladu ale i trasy, która pojawia się w Garminie w zakładce planowanie trasy. Niestety po wyborze wgranej trasy pojawia się komunikat: Do nawigacji po drogach można użyć tylko 50 punktów. I teraz będąc w terenie i mając do dyspozycji tylko telefon szukam aplikacji, którą można tę liczbę punktów trasy by ograniczyć.Ktoś coś?Ślad/trasę przerzucam sobie kabelkiem USB-OTG z telefonu do Garmina.