PS. Spróbuję skupić się na etrexie 35 touch i tak naprawdę nie wiem czy to dobry kierunek.
Cytat: paweł.70 w 30 Paź 2020, 13:19PS. Spróbuję skupić się na etrexie 35 touch i tak naprawdę nie wiem czy to dobry kierunek. Edge to takie kombajny, Wilku możesz dokładniej rozwinąć wątek, ponieważ może w przyszłości będę od urządzenia oczekiwał czegoś więcej.
Nie idź tą drogą! Pewnie zaraz kupisz szosę i będziesz jeździł 500+ Co do navi, to w Twoim przypadku tylko coś na baterie-paluszki. Posiadam Garmin Etrex 35x, ale nie touch, tylko na joystick. Nigdy nie miałem z nim problemów.
A model 35 to nie jest tylko Touch? Wydaje mi się, że najnowszy z joystickiem to Etrex 32x
Edge to takie kombajny, Wilku możesz dokładniej rozwinąć wątek, ponieważ może w przyszłości będę od urządzenia oczekiwał czegoś więcej.
W dodatku jestem podłamany czasem pracy baterii. Deklarowane "do 12 godzin" w praktyce oznacza połowę tego czasu. Około 6-7 godzin! Przestałem nawet używać nawigacji, zastępując ją wyświetlanym na stałe trackiem - bez różnicy. Podświetlenie na stałe, zwykle ok. 30-40%, żadnych czujników, bluetooth "on" (powiadomienia z telefonu to z kolei jest genialna sprawa).
Z reguły jest katalog Garmin/New Files i tam się umieszcza ślad. Albo założyć konto na Garmin Connect, tam wrzucić ślad i zsynchronizować.
Cytat: Wilk w 7 Lis 2020, 12:58Z reguły jest katalog Garmin/New Files i tam się umieszcza ślad. Albo założyć konto na Garmin Connect, tam wrzucić ślad i zsynchronizować.Mając konto na GC wystarczy trasę stworzoną w RwGPS oznaczyć pinem. Przy synchronizacji Garmina z GC trasa jest automatycznie ładowana do urządzenia. Dział w przypadku Edge 820. Nie wiem czy tak samo będzie w przypadku modelu Explore.