Na stronie RwGPS, przy podglądzie trasy w lewym górnym rogu jest symbol pinezki. Trzeba to kliknąć, żeby trasa mogła zostać załadowana do Garmina.
Cytat: Wilk w 7 Lis 2020, 12:58Z reguły jest katalog Garmin/New Files i tam się umieszcza ślad. Albo założyć konto na Garmin Connect, tam wrzucić ślad i zsynchronizować.Mając konto na GC wystarczy trasę stworzoną w RwGPS oznaczyć pinem. Przy synchronizacji Garmina z GC trasa jest automatycznie ładowana do urządzenia. Dział w przypadku Edge 820. Nie wiem czy tak samo będzie w przypadku modelu Explore.
Z reguły jest katalog Garmin/New Files i tam się umieszcza ślad. Albo założyć konto na Garmin Connect, tam wrzucić ślad i zsynchronizować.
Cytat: 4gotten w 7 Lis 2020, 13:35Cytat: Wilk w 7 Lis 2020, 12:58Z reguły jest katalog Garmin/New Files i tam się umieszcza ślad. Albo założyć konto na Garmin Connect, tam wrzucić ślad i zsynchronizować.Mając konto na GC wystarczy trasę stworzoną w RwGPS oznaczyć pinem. Przy synchronizacji Garmina z GC trasa jest automatycznie ładowana do urządzenia. Dział w przypadku Edge 820. Nie wiem czy tak samo będzie w przypadku modelu Explore.Jeszcze jedno pytanie, program Garmin Connect, gdzie mam go zainstalować?
Szy. Czy folder New File znajduje się w Garminie?
Cytat: paweł.70 w 7 Lis 2020, 15:10Szy. Czy folder New File znajduje się w Garminie?NewFiles - tak.Po podłączeniu urządzenie pojawia się na liście napędów komputera - C:, D:, itp. Wybierasz ten związany nazwą z Garminem (zdaje się, że po prostu "Garmin"), następnie wchodzisz do folderu/katalogu "Garmin" i tam powinien znajdować się NewFiles. Wewnątrz umieszczasz plik gpx (z każdego dowolnego serwisu mapowego jak Traseo czy stworzony samemu w Mapsource/Basecamp, itp).Słuszną uwagą jest ta od Anu wyżej - zdarza się, że uszkodzony lub błędnie umieszczony plik potrafi blokować odbiornik. Rozważ to Szy.
Paweł:1. zapisujesz trasę w pliku gpx na komputerze, 2. podłączasz Edge'a kablem USB do komputera, 3. w eksploratorze plików znajdź Edge'a, znajdź folder NewFiles4. skopiuj do folderu NewFiles plik gpx z trasą, 5. odłącz Edge'a, włącz go6. plik czeka w menu nawigacji: Kursy->ZapisaneMożesz teraz albo po nim nawigować z prowadzeniem przez odbiornik, albo w jego ustawieniach włączyć wyświetlanie na mapie w wybranym kolorze. A do importu bezpośrednio z telefonu przez Bluetooth służy apka Garmin Explore. Szy.