Autor Wątek: GPS  (Przeczytany 311357 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: GPS
« 19 Lis 2020, 18:34 »
Ja mam folię nawet na guzikowcu gpsmap64s 🙂

W guzikowcu to folia niewiele przeszkadza, natomiast w dotykowcu już pogarsza obsługę, szczególnie przy niższych temperaturach.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 20 Lis 2020, 15:18 »
Ja na początku nie okleiłem. Po kilku latach w drobne ryski wszedł pył z drogi. Dokładnie umyłem i okleiłem. Teraz jest lepiej. Wymaga może ciut większego nacisku i trochę gorzej reaguje na ślizg palca. Gdybym kupował nową okleił bym od razu.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 20 Lis 2020, 16:29 »
Dzięki za sugestie, póki co okleiłem tandetną folią ale będę szukał czegoś profesjonalnego.

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 20 Lis 2020, 16:41 »

Kilkanaście zyli, np. Glasser max / anti shock 5h.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

• Marin
« 20 Lis 2020, 16:46 »

Kilkanaście zyli, np. Glasser max / anti shock 5h.

Firma o której piszesz posiada konkretny wzór pod dany model Garmina, czy nabywca w konsekwencji musi później docinać pod kształt urządzenia?

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 20 Lis 2020, 16:50 »

Kupowałem gotowy pod model Garmina (83o).
Jest cacy.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

• Marin
« 20 Lis 2020, 17:22 »

Kupowałem gotowy pod model Garmina (83o).
Jest cacy.
Dzieki

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 20 Lis 2020, 20:28 »
Ja poszedłem do firmowego sklepu polskiej firmy https://3mk.pl/
Powiedziałem w czym rzecz. Ona, że nie ma problemu. Zrobią na wymiar. Odrysowała ekran. Po tygodniu się zgłosiłem. Zamontowała mi na ekran.
Wszystko było ok.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lis 2020, 21:43 »
Na Allegro bez problemu dostaniesz folie przycięte pod wymiar ekranu chyba każdego popularniejszego Garmina, zarówno tańsze, jak i lepsze jakościowo.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 27 Lis 2020, 10:56 »
Jeśli noszę eTrex 30+ w kieszeni, ekranem do siebie (do ciepła), to po wyjęciu mija dłuższa chwila zanim zacznie reagować na dotyk. Nic takiego się nie dzieje, kiedy jedzie na kierownicy albo jeśli włożę do kieszeni ekranem od siebie.
To specyfika mojego modelu, czy typu wyświetlacza? Z żadnym telefonem nie miałem takiego objawu.

Marek

Offline Mężczyzna Pawtlen

• Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 07.06.2015
« 2 Lut 2021, 09:58 »
Panowie, przeczytałem cały wątek i odechciało mi się kupować garmina  :o mam Mio Cyclo ale juz jest dość wiekowe i myślałem o przejściu na Garmin Edge Explore. Ale jak jest tyle problemów to chyba kupie Mio Cyclo Discover. Potrzebuję tylko nawigacji rowerowej by dojechać z pkt a do b albo wrócić do domu. Moje stare mio nie wiesza się,  nie gubi sygnału w lesie nie spada z kierownicy i nie wypadają z niego przyciski.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 2 Lut 2021, 10:09 »
jak jest tyle problemów
Hola, hola. Ilość informacji o problemach z Garminami wynika - moim zdaniem - z ilości Garminów na rynku. O innych markach się nie pisze, bo się ich nie używa. Na pewno jest kilka GPSów, o których nie da się znaleźć złych informacji. Ani dobrych, a ani żadnych. ;D

Marek

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 2 Lut 2021, 11:45 »
Jeśli noszę eTrex 30+ w kieszeni, ekranem do siebie (do ciepła), to po wyjęciu mija dłuższa chwila zanim zacznie reagować na dotyk. Nic takiego się nie dzieje, kiedy jedzie na kierownicy albo jeśli włożę do kieszeni ekranem od siebie.
To specyfika mojego modelu, czy typu wyświetlacza? Z żadnym telefonem nie miałem takiego objawu.

Marek

Potwierdzam.
Przez weekend popełniłem "parę" kaemów na biegówkach trzymając garmina (etrex 35 touch) w kieszeni spodni (czujnik tempe był w kieszonce plecaka) i po zakończeniu z trudem udawało się zakończyć trening zapisując ślad na garminie-ekran nie reagował. Dopiero ponowne włączenie urządzenie umożliwiło zapisanie "treningu".
Zatem coś w tym jest.

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
« 2 Lut 2021, 19:21 »
Panowie, przeczytałem cały wątek i odechciało mi się kupować garmina  :o mam Mio Cyclo ale juz jest dość wiekowe i myślałem o przejściu na Garmin Edge Explore. Ale jak jest tyle problemów to chyba kupie Mio Cyclo Discover. Potrzebuję tylko nawigacji rowerowej by dojechać z pkt a do b albo wrócić do domu. Moje stare mio nie wiesza się,  nie gubi sygnału w lesie nie spada z kierownicy i nie wypadają z niego przyciski.

Dopiszę tylko, że moje stareńkie Mio 315, i nowsze 405 też działają bez kłopotu, nie wieszają się, liczą trasy w ciągu paru chwil, w przypadku zjazdu ze ścieżki wyznaczają powrót na nią za parę sekund i nie boję się z nimi jechać na wyprawy w obce miejsca.
Mało kto bierze tą markę pod uwagę, a jest już na rynku szmat czasu i działa bez najmniejszych kłopotów.

Offline Mężczyzna poziom

• Miasto: ELW
  • Na forum od: 11.12.2016
« 2 Lut 2021, 20:31 »
Jedno pytanie mam tylko: do Mio dokupisz mapy...?
"Never argue with idiots"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum