Cytat: poziom w 13 Lut 2021, 08:54No raczej nie.... ile na baterii pociągnie tablet a ile czytnik? Czytniki z reguły są czarno białe. Itp. itd.Tylko czytnik dlatego tyle czasu działa - bo ma zupełnie inną funkcjonalność, wątpię by taki typ ekranu jak w czytniku był w stanie obsługiwać funkcjonalność GPS. Bo jakby był - to już dawno by to zrobiono. A znowu jeżdżenie z czymś wielkości tableta na kierownicy - to taki sobie pomysł
No raczej nie.... ile na baterii pociągnie tablet a ile czytnik? Czytniki z reguły są czarno białe. Itp. itd.
Dokładnie. Ot, takie dywagacje. Dłuższą żywotność wbudowanej baterii da na pewno ekran monochromatyczny. I wahoo to zrobiło.
Najlepszym rozwiązaniem byłyby nawigacja, na którą da się bezproblemowo przesyłać ślad z telefonu przez bluetooth.
Hammerhead Karoo i karoo 2 ma to Świetna mapa, szybki bardzo odbiornik i rysowanie wiele szybciej niż Garmin 1030. Karoo 2 ma wyeliminowane liczne bolączki jedynki. W tym momencie jeden z fajniejszych odbiorników.
Poza tym2: nie ma szybciej działającej i bardziej przejrzystej nawigacji aktualnie.
Od kiedy mam dynamo, problem zasilania dla mnie nie istnieje. Policzyłem sobie, że moja ładowarka (under construction) w najgorszym przypadku (szybkość), da mi min. 0.5A.
Cytat: Frugo w 14 Lut 2021, 15:07Poza tym2: nie ma szybciej działającej i bardziej przejrzystej nawigacji aktualnie. To jest Twoja prywatna opinia i średnio wiarygodny jesteś. Tak samo reklamowałeś tutaj Karoo 1, a teraz jednak piszesz, że w dwójce wyeliminowano wiele wad jedynki .Niczym wielkim to Karoo się od Garmina nie różni, nie ma żadnych przełomowych funkcji, raczej ściągnęli z Garmina to co im w jedynce nie wyszło, włącznie z rozmiarem komputerka. A szybkość nawigacji Garmina jest zupełnie wystarczająca, większa to nie bardzo widzę po co miałaby być potrzebna, chyba że ktoś bardzo często tworzy trasy na urządzeniu, ale zdecydowana większość ogranicza się do wrzucenia śladu zrobionego na kompie, bo komp zawsze jest do projektowania trasy dużo wygodniejszy. A im mocniejszy procesor - tym krótszy czas pracy. W Karoo podają czas pracy 7-14h, 14h to jest z minimalną liczbą funkcji i bez odpalonej nawigacji, bez SIM oraz bez połączonego telefonu. Poza tym Karoo ma większą baterię od Garmina, aż 2500mAh i mimo tego krócej działa. Z powerbanka 10tys to się ledwie trochę ponad 2 razy naładuje. To jest właśnie koszt szybszego procesora i niech każdy sobie odpowie czy taki koszt warto ponosić. Np. na wyścigach jedzie się po śladzie, do tego to i bardzo wolny Etrex starczy, jakieś cuda na kiju wcale nie są potrzebne.
no i ?
karoo bazuje na androidzie i jeszcze prościej możesz sobie wgrywać jakie sobie apki tylko uwidzisz. Pola danych ma dużo lepiej zaimplementowane i nie trzeba apek jak w Garminie.
karoo bazuje na androidzie i jeszcze prościej możesz sobie wgrywać jakie sobie apki tylko uwidzisz.