Może mnie ktoś oświecić jakie jest ograniczenie w maksymalnej ilości punktów dla ścieżek i tras dla nowej serii Etrex? Zanabyłem ostatnio etrex30 i trasy (routes) załadowane do GPSa przycina mi do 250 punktów - tym samy tracę reszte trasy. Nie wiem czy coś źle robię czy po prostu tak ma być Wujek google też nie był pomocny w poszukiwaniach.
Jak rower stoi na miejscu poziomym zeruje sobie dane . Jakikolwiek przechył do przodu czy do tyłu odczytany jest w stopniach .Ja telefon mam mocowany zawsze w jednej pozycji
Jak dla mnie rozwiązania są 2 - albo ciąć trasę na odcinki po te 250 punktów (swoją drogą bardzo się dziwię że robisz aż tak skomplikowane trasy, że Ci te 250 nie starcza, ja nawet na bardzo długich trasach to więcej jak jakieś 20-25 punktów nie potrzebuję); albo zrobić trasę powyżej 250 punktów i przekonwertować ją na ślad, który nie ma takich ograniczeń - ale to trochę skomplikowana procedura.
Cytat: Freud w 28 Lut 2012, 22:04W ogóle to szykuje się komercyjna mapa turystyczna Polski - na Garniaku tyle już o niej piszą, że mam wrażenie, że będzie najlepsza .Ciekawe co z tego wyjdzie. Na Garniaku można poczytać o niej więcej. ale lepsza ta mapa będzie od tej komercyjnej topograficznej co już jest od kilku lat?
W ogóle to szykuje się komercyjna mapa turystyczna Polski - na Garniaku tyle już o niej piszą, że mam wrażenie, że będzie najlepsza .Ciekawe co z tego wyjdzie. Na Garniaku można poczytać o niej więcej.
Podłączam się pod zapytanie szanownego kolegi Jakieś wskazówki dla początkujących proszę.
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje