Cóż z tego, że ekran widoczny w słońcu, jak przewijanie mapy joystickiem może doprowadzić do szału?
- fizyczne przyciski, z nich jestem mega zadowolony, kolega ma garmina 1030 i widzę, że czasem kilka razy musi coś nacisnąć, aby uzyskać dany efekt, w telefonie nawet bez deszczu było słabo, zwłaszcza gdy gorąco i spocone dłonie, ostatnio też coraz częściej zjeżdżam z asfaltu i przy nierównej drodze trafienie na odpowiednie pole w telefonie też nie było łatwe
No to już nie wina Garmina
Tu to również jest coś za coś. Przyciski fizyczne mają swoje duże zalety, właśnie np. przy gorszej pogodzie, ale też i minusy. Sporo trudniej jest cokolwiek zmienić na urządzeniu (np. by zmienić pole danych trzeba się przebijać przez ileś menu, a w dotykowcu to krótka chwila), też przewijanie mapy jest sporo wygodniejsze. Nie wiem jak w 530, bo w jego poprzednikach to w ogóle nie dawało się przesuwać mapy, można było zmienić jedynie zoom; ale z tego co mi się o uszy obiło to już poprawili, ale też chyba wymaga to wejścia do menu, a w dotykowcu to się robi błyskawicznie.
A czy do Etreksa jest może taki uchwyt jak do Edga, tak aby zamontować go na wysięgniku/ramieniu anie bezpośrednio na kierownicy?
Widziałem takie modele adapterów na drukarki 3d, ale nie wiem, czy bym zaryzykował...
Bateria działa jak nowa, bo ma łatwo wymienne akumulatorki AA.Ktoś może to co powyższe powiedzieć o swoim smartphonie ?
W ramach dywagacji Garmin czy telefon:Mam tego samego Garmina od 13lat.
Jeżdżę tym samym rowerem od 22 lat,, ale czy to jest powód do dumy? Trochę fajniejsze te rowery teraz robią niż 22 lata temu. ;-)