Ktoś może polecić nieskomplikowany program na Androida, który poprowadzi mnie po śladzie z pliku gpx w razie awarii Garmina? Wystarczy żeby czytelnie wyświetlał trasę i aktualną pozycję.
Dzięki za odpowiedzi. Udało mi się akurat znaleźć fajną stronkę:https://simple-gpx.herokuapp.comMożna bez problemu dzielić po kilometrach i nic nie trzeba instalować.
Tak, mój eTrex się zawiesza i wyłącza. Ale aplikacje na telefon też mają wady... Testowałem 3 - 1) Naviki - dałem sobie spokój, nie radziła sobie z wyznaczaniem nowej trasy, jak wg niej pojechałem źle (droga jednokierunkowa); 2) Komoot - też mnie poganiał w kółko pod Brnem; płatne mapy3) Osmand - nie rozumiem tej aplikacji ale jest off-line - to nią się ratowałem w tym roku.
Zauważyłem, że są dwie metody wgrywania map, przez BaseCamp i wrzucenie pliku IMG. Pracuje na Debianie więc preferowałbym drugą opcję. Na BaseCamp są to podzielone pliki a nie jeden duży. Czy jedna z tych metod działa lepiej, szybciej na Garminie czy to nie ma żadnego znaczenia
Jaką mapa by najbardziej podeszła, zakładając, że preferuję drogi poboczne, polne, leśne, nie asfaltowe.