Analogiczny problem był w tym wątku:https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=24020.0I tam pomogło usunięcie starych aktywności. Może być tak, ze któraś z aktywności jest felerna i urządzenie cały czas próbuje ją przesłać (a ona nie idzie), co blokuje wysyłanie następnych aktywności. Tak więc spróbuj usunąć wszystkie aktywności z Garmina i zobacz czy nowe, nagrane po usunięciu starych będą się synchronizowały.
Widziałem konwertery online, wiem, że można załadować do Stravy, ale czy jest jakieś narzędzie offline do przeglądania plików fit? (Ewentualnie do konwersji na gpx.)
jakie jest kryterium pojawienia się ikony, stromy zjazd czy podjazd?
Mam do Was dwa pytania.Na eTreksie mam kilka mam, zakładając że wszystkie są włączone to która będzie wyświetlana, która ma priorytet? Mam m.in. mapę V0174, która nie posiada polskich znaków a później OSMapa-ogonki to pojawiają się polskie znaki. O co chodzi, część warstw przechodzi, kolejność pliku chyba nie czy jak? Zależy to od konfiguracji mapy??
jak w garminie wyjmiesz baterię zanim do końca się wyłączy, to lubi tak robić. Dlatego nie warto wyładowywać akumulatorków do zera kompletnego, bo potem włączanie i łapanie sygnału długo trwa.
wątku dot. wojny na Ukrainie, ale nie wiem czy nie wpływa ona na działanie GPS
Ciekawe jak ludzie przyspawani do GPSa i komórki będą sobie radzić bez nawigacji. Skoro ponoć nawet ruskie wojsko nie radzi sobie bez nawigacji i porusza się przy użyciu drogowskazów.