Nie, po tych punktach będzie nas nawigować po trasie czyli ze wskazówkami i dźwiękami. Ale punkty (ciekawe), waypointy też można dodawać. Natomiast nie wiem jak to się ma do trasy, ale chyba nie wlicza się to jako punkty trasy. Natomiast ślad może mieć tych punktów 10 tys.
Nie potrzebuję:- możliwość edycji trasy w trakcie jazdy- wgrywania śladów dłuższych niż 300 km- dokładnego odwzorowania map na ekranie (w ciekawych okolicach i tak korzystam z klasycznej mapy)- rozbudowanych funkcji sportowych- parowania urządzenia z czujnikami- odbioru wiadomości, komunikatów, funkcji społecznościowych
Mam pytanie odnośnie aplikacji mapy.czJak zaimportować plik gpx ze śladem?Mam wyeksportowany z mapy.cz na stronie web.Aha, i nie mam konta na seznam.cz, konto jest konieczne?
Utworzyłeś trasę na webowej stronie mapy.cz i wyeksportowałeś ją do pliku .gpx. A teraz chcesz ten plik zaimportować już do apki mapy.cz np. na telefonie?Obawiam się, że chyba tak się nie da, bo ta opcja tools - import GPX jest tylko w wersji webowej.
Stąd raczej bez konta się nie da, ale konto ma tą zaletę, że nic nie będziesz musiał importować/eksportować, bo wszystkie trasy utworzone na Twoim koncie będziesz miał od razu dostępne w my Maps zarówno na www jak i w apce. Dodatkowo import gpx na www mapy.cz jest o tyle kulawy, że masz tylko ślad, bez wskazówek nawigacyjnych.
Ja chcę uzywać aplikacji map.cz na telefonie tylko ofline. Jeżeli założę konto, to musze byc póżniej online, żeby wgrać mapę.
Ewentualnie rozwiązaniem byłoby pobranie mapy kawałka Niemiec lub wybranego fragmentu - była kiedyś taka strona, ale nie potrafię odnaleźć.
Aha, i nie mam konta na seznam.cz, konto jest konieczne?
Ktoś poleci lżejszą wersję? Ewentualnie rozwiązaniem byłoby pobranie mapy kawałka Niemiec lub wybranego fragmentu - była kiedyś taka strona, ale nie potrafię odnaleźć.
Mi w extrex 20 wytarł się przycisk od włączania i napisałem do garmina czy mi zmienią obudowe płatnie , ale niestety odpowiedź była taka, że nie mają już supportu dla tego urządzenia.Trudno będę jeździł tylko bez deszczu;P