Pytanie. Czy ktoś z Was używa czujnika prędkości na koło w rowerze z dynamem w piaście?Założyłem sobie na tylne koło czujnik Magene, prędkość wariowała (Garmin Edge 530 rejestrował prędkości 200-250% rzeczywistej).Założyłem pożyczony czujnik prędkości Garmina, to samo. Podłączyłem czujnik Garmina pod zegarek Garmina, odczyty takie same jak w Edge. Dopiero w necie doczytałem, że problemem może być pole magnetyczne generowane prze piastę z dynamem. Czy mieliście takie doświadczenia?Jeśli to faktycznie wina piasty to niestety będę musiał obejść się bez czujnika...
Pytanie. Czy ktoś z Was używa czujnika prędkości na koło w rowerze z dynamem w piaście?
więcej zakłoceń sieją lampki, tam są przetwornice
A jakie masz dynamo?
Piasta SP PL-8
Cześć,I tu mam pytanie, czy takie punkty mogę nanieść na mapę elektroniczną, którą wgram potem do nawigacji? A może da się je wczytać automatycznie? Czy poza punktem można tam dodać opis i w trakcie wyprawy odczytać go? Odbiornikiem będzie najprawdopodobniej jeden z modeli Garmina. Skłaniam się ku urządzeniu Explore 2 (nie potrzebuję funkcji sportowych).Jeżeli ktoś w jakiś sposób oznacza punkty, które chce zobaczyć na mapie przesyłanej do odbiornika prośba o wsparcie.Pozdrawiam,Felek