Czy jest możliwość wyłączenia odbiornika GPS i równoczesnego rejestrowania danych z czujników? Potrzebne mi to do trenażera, który nie jest "smart". Czyli potrzebuję wyjściowo pliku fit bądź gpx. Dotąd używałem sobie do tego komputerka Bryton Rider 15, ale mu się już dogorywa powoli.
na pełnym ładowaniu przenawigował mnie po śladzie przez 2 dni, czyli 19,5 godziny
Hej,Właśnie stoję przed wyzwaniem - zmiana GPS z Etrex 20, a coś nowszego, szybszego...W sumie przeglądam tylko garminy.Zastanawiałem się nad: Explorer 2 (nie wiem czy + power mount czy bez)
Jeżeli używasz widoku mapy w trybie samochodowym, to będziesz się musiał mocno przyzwyczajać do innej perspektywy.
Zastanawiałem się nad: Explorer 2 (nie wiem czy + power mount czy bez)Teraz jeszcze do zastanowienia doszły 830 i 530.
– Price – $299 vs $599– Edge 1040 display is bigger– Edge 1040 has Solar option ($749)– Edge 1040 has power pins on underside (Edge Explore 2 only does in Power Bundle models)– Edge 1040 has Strava Live Segment support, Edge Explore 2 does not– Edge 1040 has structured/downloadable workout support, Edge Explore 2 does not– Edge 1040 has multiband/dual-frequency GPS, Edge Explore 2 does not– Edge 1040 allows numerous activity (ride) profiles, Edge Explore 2 only allows three profiles– Edge 1040 has a boatload of different training load & recovery metrics– Edge 1040 has new Stamina feature for mid-ride pacing– Edge 1040 has Power Guide (also for ride pacing)– Edge 1040 has WiFi sync, Edge Explore 2 has no WiFi– Edge 1040 has open ANT+ Gear Shifting support, as well as proprietary Shimano Di2 shifting support– Edge 1040 has extended display mode (for watches), whereas Edge Explore 2 does not)– Edge Explore 2 has ‘Guest Mode’, whereas Edge 1040 does not (allows someone to use unit without dorking up settings
Ja bym jeszcze dodał do tego różnicę, która np zaważyła w moim przypadku (nabyłem w dość dobrej cenie 1040 bez solara) czyli czas pracy na baterii i pojemność pamięci:w explore jest 16GB vs 32 w zwykłym 1040w explore bateria wystarcza teoretycznie 16h - max24h - a w zwykłym 1040 35h - max70.
Niech mi tylko dodadzą możliwość wywalenia virtualnego partnera to już będę szczęśliwy! (teraz jak wgrywam traskę to muszę ustawiać średnią prędkość na max czyli 252km/h i dzięki temu dodatkowa strzałka szybko mi ucieka z mapy i mam spokój). Tu akurat przewaga Explore 2 - nie ma virtualnego partnera
A co do pojemności pamięci to jeszcze do wczoraj można było kalkulować że 16GB wystarczy - a gdy Garmin dodał do map wszystkie podjazdy tak by mapa rozpoznawała podjazd bez nawigowania po wgranym tracku (nowość wraz z 540/840) to teraz nie da się mieć wszystkich map na 16GB - trzeba decydować się na swój region - bo podobno cała Europa z Climb pro danymi zajmuje 19GB! (ale jeszcze nie sprawdzałem).
o mi ten wirtualny partner objawia się jedynie że czasem pod koniec śladu dostaję informację o tym, że praca Virtual Trainer dobiegła końca. O jakich strzałkach mówisz?
To ciekawe co piszesz. Bo mi ten wirtualny partner objawia się jedynie że czasem pod koniec śladu dostaję informację o tym, że praca Virtual Trainer dobiegła końca. O jakich strzałkach mówisz?