Ja w 1040 wrzucam tracka z Garmin Connect z telefonu - a w telefonie w apce w edycji "Kursu" na dole masz możliwość ustawienia średniej prędkości danej trasy.tak samo w Garmin Connect na kompie - też tą średnią prędkość możesz wyedytować.niestety - nie wiem jak to jest w przypadku RWGPS
Wahoo, gdzie nie ma w ogóle linii śladu i są same strzałki, jak dla mnie wygląda to makabrycznie słabo i zupełnie nieprzejrzyście.
A swoją drogą jak można zmienić tę prędkość śladu?
W Wahoo jest ślad, ale jest on szary - niewidoczne jak są tylko strzałki, ale widoczne na dużym oddaleniu, bo strzałki są rysowane tylko dla najbliższych iluś kilometrów. Dla mnie akurat te strzałki w wahoo i białe strzałki wprowadzone rok temu do serii Edge to świetna sprawa, szczególnie jak ślady się gdzieś przecinają. Kwestia gustu i przyzwyczajenia.
U mnie w E530 robię to w następujący sposób: Menu->Ustawienia->Profile aktywności->(odpowiedni profil)->Ekrany danych-> Dodaj nowy->Virtual Partner->(jak już się doda należy wejść w edycję tego ekranu)->Pręd. Virtual Partner->(i tutaj ustawiasz sobie prędkość)->(po ustawieniu można sobie usunąć ten ekran danych)ufff...
No i też do końca nie wiem co ta opcja "wysiłek" zmienia, czy to właśnie wpływa na prędkość śladu, (...) Natomiast ciekaw jestem (...) Bo nie wiem skąd się w ogóle wzięło te 24,98km/h (...)
Tak sobie czytam to co piszecie i zastanawia mnie - czy Garmin to nie daje do tych - jak by nie patrzeć już dość skomplikowanych - urządzeń jakiejś instrukcji? Dokumentacji?
Nie wiem czy są jakieś bardziej proste sposoby - ale ja w garminie siedzę dopiero 2 miesiące, więc jeszcze się tego środowiska uczę.
ale czy Garmin ma takie strzałki z kierunkiem po śladzie?
kawerna, globalbusDziękuję za odpowiedzi. Podaliście dwa sposoby załadowania tych punktów. Nie miałem do tej pory nawigacji. Czy dobrze rozumiem, że np. w takim Garmin Explorer mam jakąś mapę i do tej mapy mogę dograć dwa pliki... jeden z kamoot'a ze śladem a drugi z planeru google'a z tymi punktami wybranych atrakcji?I czy wtedy jak będę jechał "po śladzie" to na ekranie urządzenia będę widział ślad a także znaczniki z punktami? Fajnie by było gdyby była taka opcja wtedy już poza śladem mógłbym sobie sam nawigować do wybranych punktów, które są niedaleko trasy a potem wrócić na oryginalny ślad.Ps. Opcja z telefonem jest ok, ale pod warunkiem, że dałoby się taką mapę uzyskać w offlinie, raz że mogę nie dysponować dobrym dostępem do internetu, drugi raz że często jeżdżę w trybie samolotowym by oszczędzać baterie.