Cytat: kolega_na_fullu_;-) w 14 Gru 2012, 09:41Nie roznosiłem żadnych listów ani złomu nie zbierałem. Dziś sprawdzę, jak będzie wyglądał ślad przy zapisie co 3 i 1 sekundę.Zmieniłem czas zapisu sygnału na sekundę i nadal jest do dupy.Sprawdź czy urządzenie rejestruje ślad w czasie kiedy jest wygaszone. Ja miałem taką historię z KaMap. Kiedy ekran się wygaszał, telefon przestawał rejestrować ślad, a kiedy go wzbudzałem, odnawiał rejestrację wyznaczając ślad w lini prostej od ostatniego zapamiętanego punktu do aktualnego. Trasa wychodzila kwadratowa, a wystarczylo zmienić w opcjach "Pozostaw GPS włączony kiedy urządzenie jest uśpione"P.S. U mnie jest częstość odczytu GPS co 2s. i jest ok
Nie roznosiłem żadnych listów ani złomu nie zbierałem. Dziś sprawdzę, jak będzie wyglądał ślad przy zapisie co 3 i 1 sekundę.Zmieniłem czas zapisu sygnału na sekundę i nadal jest do dupy.
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Hej, witam serdecznie. W tym tygodniu dołączę do zacnych posiadaczy Etrexa 20 i z powodu tego radośnie podskakuje. Pytanie do was, czy ktoś ma a nie używa rowerowego uchwytu do tego modelu? Wiem, że opinie o nim sa niskie, ale mój będzie stacjonował na mostku więc może da radę. Wilku ty nadal na rowerowym wczepie czy masz tą masywna "łapę" za 120zł?.
Ten ślad wygląda tak, jak z mojego loggera, kiedy coś (las, wysokie budynki) zakłóca odbiór.Nie masz tego urządzenia zbyt głęboko schowanego?Jeśli nie, to chyba jest po prostu zepsute. Myślę, że częstotliwość zapisu pozycji nie ma tu nic do rzeczy.