[...] Oscarowi [...]
A ja może tak z innej beczki, jak gps to i akumulatorki i ładowarka. Wiem że na garniaku jest dużo już napisane, ale czy mógłby ktoś polecić jakiś zestaw? Czytałem trochę o akumulatorkach eneloop, nie są drogie na allegro, doczytałem też o ładowarkach, które ładują pojedyńczo każdą sztukę. Ktoś pomoże?
Uff, uporałem się z MapSource, wreszcie zrozumiałem o co tam chodzi, mam już Ump-pcPL, do tego topo + szlaki i genialną mapę Niemiec. Dzięki Dream Maker. Przemo właśnie czytałem też o tej ładowarce.
Z moich skromnych informacji wynika, że Mapsource oraz BaseCamp są do odczytywania map na komputerze, a Oscarowi chodzi o wgranie mapy do GPSa.
A ja chciałbym się dowiedzieć dlaczego właśnie MapSource a nie Basecamp? Nie wiem jak możliwości tego pierwszego w porównaniu do drugiego, ale jego interface wygląda jak sprzed 10 lat, oficjalnie nie jest też w pełni kompatybilny z najnowszymi odbiornikami
Tak też można. Jednakże wgrywanie przez w/w programy umożliwia też załadowanie wybranego fragmentu mapy, a nie tylko całości.
Ja mam problem z mapą Ump-pcPL. Nie wiem jak ja wgrać i program MapSource mi nie pomaga..
A ja chciałbym się dowiedzieć dlaczego właśnie MapSource a nie Basecamp? Nie wiem jak możliwości tego pierwszego w porównaniu do drugiego, ale jego interface wygląda jak sprzed 10 lat, oficjalnie nie jest też w pełni kompatybilny z najnowszymi odbiornikami Garmina (do których sam producent poleca Basecampa).
To moze napisz krótki Oskarze jak to wgrać?
A ja chciałbym się dowiedzieć dlaczego właśnie MapSource a nie Basecamp?
Mapsource służy również do wgrywania map, tras, itp.
Cytat: Popiel w 19 Lut 2013, 23:34Tak też można. Jednakże wgrywanie przez w/w programy umożliwia też załadowanie wybranego fragmentu mapy, a nie tylko całości.I to coś, co 'żółtodzioby' powinny sobie zapamiętać :]
Cytat: Oskar w 20 Lut 2013, 00:18Ja mam problem z mapą Ump-pcPL. Nie wiem jak ja wgrać i program MapSource mi nie pomaga..Trzeba się bardzo starać, żeby się nie dało PrzecieżUMP ma instalator na stronie...! :]Szy.
wziełem