Autor Wątek: GPS  (Przeczytany 311432 razy)

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Odp: GPS
« 18 Lip 2013, 16:16 »
Hej. Niecodzienne pytanie mam.

Podczas wyprawy na Islandię, gdy gps jechał w Ortliebie mimo,że był jakoś tam owinięty, porysował sie ekranik o jakiś tam inny badziew co latał w sakwie. Porysowanie nie jest mocne, ale centralnie na środku i rpzy słonecznej pogodzie trochę utrudnia korzystanie. Czy wiecie coś na temat jakiegoś kontaktu do serwisu, który to mógłby naprawić? Może przepolerować wyświetlacz, a może garmin (za opłatą) wymieni mi szybkę ekranu urządzenia?

Nie sądziłem, że się porysuje a mogłem folie nakleić na ekranik i teraz mój E trex 20 mam kuku;/:(

Ktoś podratuje jakąś konstruktywna poradą?
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 18 Lip 2013, 16:37 »
Kiedyś porysowałem tak szybkę plastikową od licznika.
Polerowałem najlepszym papierkiem świata: ściereczką / kawałkiem materiału.
Porysowanie nie było wielkie i nie było głębokie więc dało radę.

Są też papiery ścierne o b. drobnej gramaturze do tego typu spraw, ale nie znam się więc może zapytaj zegarmistrza?

Myślę, że szybek się tutaj nie wymienia, ale mogę się mylić :)
Do Garmin zawsze też możesz się odezwać.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

« 18 Lip 2013, 17:01 »
Odpowiedź od garmina ;D ;D:

Dziękujemy za skontaktowanie sie z Garmin Europe.

Bardzo chętnie pomogę.

Niestety urządzenie będzie musiało być serwisowane

W związku z tym, ze mamy do czynienia z uszkodzeniem mechanicznym, ktorego gwarancja nie obejmuje, wymiana urzadzenia w serwisie bedzie platna.

W zwiazku z tym, ze urzadzenie jest juz po gwarancji, wymiana urzadzenia w serwisie bedzie platna.

Cena za ta usluge to  421.93 PLN

W celu zlozenia reklamacji prosze podac nastepujace dane:

Imie i Nazwisko (lub pelna nazwa firmy jesli to reklamacja na firme) :
Dokladny adres z kodem pocztowym :
Adres email :
Kontaktowy nr telefonu :
Numer seryjny urzadzenia :
NIP (jesli to reklamacja na firme) :
Na tej podstawie zabukujemy urzadzenie na serwis. Zwrotnie wyslemy numer reklamacji SRR, adres do wysylki,

dane do platnosci oraz wszystkie potrzebne informacje odnosnie serwisu urzadzenia.

Jesli ma Pan/Pani wiecej pytan, prosze dac mi znac, alternatywnie poszukac rozwiazania na naszej stronie internetowej: http://www.garmin.com/pl/support/faq-kana/

Pozdrawiam serdecznie,

Adrian Garbowski
Garmin Europe
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna Freud

« 18 Lip 2013, 17:06 »
Spróbuj polerki. Jak się nie uda a bardzo Ci to przeszkadza to ostatecznie w Garminie go zmienisz za jedyne 4 stówki :P
ja bym jednak skonsultował polerkę  z kimś doświadczonym - może się bowiem okazać że ten ekranik to jakiś dziwny plastik, do którego trzeba użyć odpowiedniej polerki. Może jednak zegarmistrz? ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

« 18 Lip 2013, 17:55 »
Nie ruszam na razie zarysowanie jest upierdliwe, ale widać obraz. Nie jest dobrze, ale tragicznie też nie jest - ale to przestroga dla innych aby ubierali E trexa w folię;)

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 19 Lip 2013, 02:17 »
Ja swojego wyposażyłem w folię pierwszego dnia - można na Allegro dorwać folię ochronną, tylko trzeba szukać dość ogólnie, np. folia etrex czy folia garmin. Nie kosztuje wiele ale nie stresuję się mając złoma w plecaku. Znacznie bardziej mnie wkurza to, że dżojstik "sam" się rusza w plecaku, a zdarzyło mi się też samowłączenie (pewnie coś go przygniotło w środku)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 19 Lip 2013, 12:15 »
Odpowiedź od garmina ;D ;D:

Dziękujemy za skontaktowanie sie z...

Adrian Garbowski
Garmin Europe

Serwis Garmina nie bawi się w naprawy,zazwyczaj wymieniają na nowe urządzenie.
Drogo jak za szybkę tanio jak za całe nowe :).
Przy Twoim uszkodzeniu trochę bez sensu.
Zagadnij do Pouchx-a na Garniaku może coś pomoże.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 19 Lip 2013, 23:47 »
Czy ma ktoś z Was doświadczenie w kalibrowaniu skanowanych map rastrowych? Jak bym się nie starał to ciągle mapki są przesunięte w jedną stronę o 50-150 metrów ;/

Offline Mężczyzna Freud

« 19 Lip 2013, 23:48 »
Zerknij na inne forum ;) Garniak prawdę Ci powie :)
Co kalibrujesz?

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
« 19 Lip 2013, 23:57 »
M
Zerknij na inne forum ;) Garniak prawdę Ci powie :)
Co kalibrujesz?
Mam trochę topo Ukrainy i Rumunii, które chcę zeskanować. Co prawda i tak biorę papier, a GPS to tak żeby się w razie czego szybciej na nim znaleźć... Chociaż jakby dało się tak ekstra dokładnie, to byłby fajny bonus  ;D

Offline Mężczyzna Freud

« 20 Lip 2013, 00:02 »
A może by tak Velomap? Openstreetmap? :)
Sprawdzałeś czy te mapy mają to czego poszukujesz?

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
« 20 Lip 2013, 01:04 »
A może by tak Velomap? Openstreetmap? :)
Sprawdzałeś czy te mapy mają to czego poszukujesz?

Sprawdzałem, openmtbmaps miejscami jeszcze dają radę, ale też są w tych krajach mocno niekompletne.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 1 Wrz 2013, 13:09 »
mam dwa ślady z garmina, jak je złączyć w jeden? To samo pytanie, jak mam ich kilka. W mapsource jest opcja 'połącz ślady', ale nie mogę wgrać dwóch śladów na raz, a jedynie połączyć podzielony wcześniej ślad, więc na nim się mnie to nie przyda...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 1 Wrz 2013, 13:16 »
Jak masz w formacie Gpx, to wystarczy notatnik, to jest plik tekstowy. Trzeba tylko wykasować końcówkę pierwszego i nagłówek drugiego.

Offline Mężczyzna Freud

« 1 Wrz 2013, 13:48 »
Dla laika: wczytujesz do Basecamp obydwa ślady i eksportujesz zaznaczone do jednego pliku GPX.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum