Odpowiednia mapa papierowa z danymi i dojedziesz wszędzie, przejedziesz przez każdą zatłoczoną miejscowość.
To nieprawda, jak ktoś umie dobrze obsługiwać GPS...
Mnie się bardzo dobrze nawigowało gdy miałem klasyczną mapę papierową + GPS...
Cytat: "vooy.maciej"Michał nic nie zastąpi wygody korzystania ze zwykłej mapy, bez względu na to czy GPS jest wystarczający czy nie.Szczególnie jak wjeżdżasz do miasta i pada deszcz, albo jest ciemno Tak - jedynie do planowania i przeliczania odległości jest bardziej wygodna, po to je zabieram, ale coraz bardziej dochodzę do wniosku, że przy jeździe szosami da się bez niej obejść. Na ostatniej wyprawie przez zmianę trasy zostałem zmuszony do jazdy ze 2000km rejonami na których miałem jedynie mapę 1:4mln. Z początku planowałem zakup mapy - później dałem sobie spokój bo GPS starczał w zupełności, a wcale nie jechałem tylko głównymi trasami.
Michał nic nie zastąpi wygody korzystania ze zwykłej mapy, bez względu na to czy GPS jest wystarczający czy nie.
Cytat: "vooy.maciej"Kwestia czy za te ileśset gram warto z tej wygody rezygnowaćtoosh nie miał gpsa ani mapy tylko wydrukowaną trasę i też przejechał Oczywiście, że się przejedzie - ale błądzić będziesz dużo bardziej, Toosh nie był w żadnym większym mieście, w takim Stambule GPS jest niezastąpiony.
Kwestia czy za te ileśset gram warto z tej wygody rezygnowaćtoosh nie miał gpsa ani mapy tylko wydrukowaną trasę i też przejechał
Cytat: "vooy.maciej"nad gpsem sobie nie poślęczysz, nie sprawdzisz szybko wszystkich możliwych dystansów itpTo nieprawda, jak ktoś umie dobrze obsługiwać GPS - to jak najbardziej sprawdzi sobie dystanse, kiedyś też tego nie umiałem. A dystanse obliczone z GPS - są dużo precyzyjniejsze od wielu z map.
nad gpsem sobie nie poślęczysz, nie sprawdzisz szybko wszystkich możliwych dystansów itp