Autor Wątek: GPS  (Przeczytany 311440 razy)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Odp: GPS
« 11 Gru 2013, 23:09 »
Właśnie oczekuję na paczkę z Etrex 30, jeśli wszystko b

Worek,czy będzie to dziewiczy etrex 30?
Jeżeli tak, mam prośbę, zgraj dla mnie całą jego zawartość.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 11 Gru 2013, 23:21 »
A jak zrobić, żeby było widać tylko jedną z nich - i jak wybrać którą?

Jeśli to mapa kupna/instalowana to będzie w liście map - menu "ustawienia mapy" z głównego ekranu nawigacyjnego, czy jakoś tak.
Jeśli są to mapy customowe (własne, skanowane rastry) to zdaje się, że są one widziane przez odbiornik jako jedna mapa - przynajmniej tak było u mnie kiedy wgrywałem je jako obrazy BirdsEye.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 11 Gru 2013, 23:24 »
Worek,czy będzie to dziewiczy etrex 30?
Jeżeli tak, mam prośbę, zgraj dla mnie całą jego zawartość.

Czy ktoś w nim grzebał nie wiem. Niby nowy, a mimo to pudełka chyba nie dołącza:
http://allegro.pl/garmin-etrex-30-okazja-i3759706034.html

Oczywiście mogę zgrać.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 11 Gru 2013, 23:33 »
Producent oprócz kabla i kilku zbędnych kartek papieru, opakowania nic innego nie dodaje.
To zgraj jak możesz,gdzieś potem wrzucisz :)
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 15 Gru 2013, 21:26 »
Ppytanie do użytkowników etrexa 20. Na allegro uchwytów rowerowych multum, a rozpiętość cenowa sięga niemal 200 zł. Czym różnią się te wszystkie uchwyty, czy takie najzwyklejsze jak w linku poniżej są wystarczająco dobre?

http://allegro.pl/uchwyt-rowerowy-garmin-etrex-oregon-gpsmap-rower-i3796755157.html
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 15 Gru 2013, 21:29 »
kup oryginalny. Wygląda tak jak ten z linku.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 15 Gru 2013, 21:31 »
Ja posiadam taki jak w linku i nic lepszego nie potrzebuję. GPS trzyma się w uchwycie bardzo dobrze i nigdy się nie wypiął - nawet na porządnych wybojach. Trzeba tylko zwracać uwagę na to, aby dobrze go wpiąć - kilka razy zdarzyło się, że nie docisnąłem dobrze.

Co do innych: nie używałem, nie powiem. Ten mi się podobał z uwagi na prostotę.
Sprawdź też czy masz miejsce na kierownicy na to.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 15 Gru 2013, 21:50 »
W moim przypadku uchwyt oryginalny również dobrze się sprawuje. Dla pewności mam jeszcze pętelkę, którą owijam wokół linki hamulca, ale jeszcze nigdy nie była potrzebna.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 15 Gru 2013, 22:08 »
Ja posiadam taki jak w linku i nic lepszego nie potrzebuję

Jestem tego samego zdanie.

GPS trzyma się w uchwycie bardzo dobrze i nigdy się nie wypiął - nawet na porządnych wybojach

Trzyma się tak dobrze, że czasami trudno go wyciągnąć z tego ustrojstwa.

Sprawdź też czy masz miejsce na kierownicy na to.

A jak nie masz to możesz iść w moje ślady i przyczepić go na mostku.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 15 Gru 2013, 22:11 »
Na mostku nie zawsze pasuje z biegu. Np. na moim nie pasuje, bo mostek nie jest idealnie równy. W środkowej części jest nieco wklęśnięty, więc pod uchwyt musiałem podłożyć kilka warstw gumy z dętki. Bez tego nie trzymałby się dobrze. Jeśli - tak czy inaczej na mostku da się :)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Neno

• Miasto: Zambrów
  • Na forum od: 09.01.2011
« 17 Gru 2013, 11:28 »
U mnie też daje radę ten oryginał. Navi nie wypada ani na rowerze, ani na motocyklu.
Polecam.

« 25 Gru 2013, 21:37 »
Wgrałem już do Etrexa mapę OSM. Mniej więcej już opanowałem obsługę urządzenia, ale mam problem z wyszukiwaniem ulic. Istnieje opcja wyszukiwania adresu, kolejno wybiera się państwo->miasto->ulica/osiedle->numer - co zrobić jeśli nie znam konkretnego numeru? Wpisanie "1" problemu nie rozwiązuje, bo wyskakiwała informacja, że nie istnieje (wg google maps istnieje). Nie o to też chodzi, wolałbym żeby kursor znalazł się np. na środku drogi.

Przed wgraniem mapy zgodnie z życzeniem Mariusza skopiowałem zawartość pamięci. Urządzenie jednak całkiem nowe nie jest - były na nim dwa ślady prawdopodobnie pochodzące z testu (przedmiot ze zwrotu(?)).
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• blog podróżniczy
« 25 Gru 2013, 21:48 »
Przed wgraniem mapy zgodnie z życzeniem Mariusza skopiowałem zawartość pamięci. Urządzenie jednak całkiem nowe nie jest - były na nim dwa ślady prawdopodobnie pochodzące z testu (przedmiot ze zwrotu(?)).
Ślady w środku zawsze są na starcie, jeśli lokalizacja wskazuje na Tajwan to jest ok.
Jak usilnie chcesz to spakuję pliki z mojej kopii, z etrexa 20 (oprogramowanie dla obu modeli jest identyczne)

« 25 Gru 2013, 22:15 »
Mam dwa ślady z Schweinfurt. Poza tym wgrana była mapa tego miasta. Ogólnie wszystko działa jak trzeba, choć zdarzyło się kilka razy, że urządzenie resetowało się (pojawiał się ekran startowy) przy wpisywaniu adresu.. Nie wiem na ile to normalne. Właściwie jedyny problem to wyszukanie ulicy bez podawania numeru budynku na mapie OSM - nie wiem czy jest taka możliwość.

• blog podróżniczy
« 25 Gru 2013, 22:30 »
Ogólnie wszystko działa jak trzeba, choć zdarzyło się kilka razy, że urządzenie resetowało się (pojawiał się ekran startowy) przy wpisywaniu adresu.. Nie wiem na ile to normalne.
Mi też się to zdarzało, gdy baza adresowa była zbyt duża. Wyszukiwarka nie jest mocną stroną tego urządzenia.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum