Jedyne zalety w porównaniu do 62 to dłuższy czas pracy i mniejsze rozmiary, teksty o "dużo lżejszym" to już Worek Story, różnica to 120g, tyle co dwa małe batoniki
Fachura Zapisujesz w Mapsource plik w którym masz trasy albo waypointy i wgrywasz ten plik z komputera do urządzenia w trybie pamięci masowej do katalogu GPX
Worek po kolei:-przejdź na Basecamp, Mapsource jest docelowo dla starszych urządzeń-za mało punktów i przez to trasa niedokładna, po wyklikaniu wgraj ja do Etrexa jako ślad i nawiguj "po śladzie"-nie wiem co masz na myśli nieoryginalne mapy?
Właściwie to źle się wyraziłem. Skopiować plik to umiem, tylko, że 50 punktów (a oryginalny plik ma ich chyba tysiące), na które zezwala mi urządzenie, nie jest wystarczające.
Jakie tysiące? Trasa ma tyle punktów ile Ty stworzysz, na większość tras wystarczy kilkanaście
No nie osłabiaj mnie Przecież w MapSource jest to banalnie proste
Przecież UMP można bez problemu wgrać do MapSource, sam mam wgraną.
Umpa musisz ściągnąć wersję instalacyjną, pełną i normalnie zainstalować na komputerze, to najprostsze rozwiązanie. Zresztą na stronach umk jest poradnik które wersję do czego.
Mylisz ślad z trasą. Nawiguje się po tych punktach (kilka-kilkanaście zwykle wystarcza), wtedy to urządzenie wyznacza trasę. Po śladzie to się jedzie, trudno nazwać to nawigowaniem.