- Czy 850MB pamięci wewnętrznej (brak karty) wystarczy na wgranie sensownej ilości map?
Ekran dotykowy jest ciemniejszy niż zwykły i podobno trochę to przeszkadza.
Cytat: worek_foliowy w 6 Kwi 2014, 16:16Ekran dotykowy jest ciemniejszy niż zwykły i podobno trochę to przeszkadza.Może nie tyle ciemniejszy, co warstwa dotykowa pochłania część światła. Etrexa można używać w ciągu dnia z wyłączonym podświetleniem, światło odbite za ekranem daje pełną widoczność w słońcu.Dozbierałbym do etrexa 20...
... a ja zdecydowanie do dakoty 20
- Czy dobrze rozumiem ze specyfikacji, że można zapisać 200 śladów, każdy po max 10000 punktów?
Cytat: voit w 6 Kwi 2014, 16:49... a ja zdecydowanie do dakoty 20Dzięki za odzew, ale takie opinie bez żadnych konkretów nic a nic mi nie pomagają.Zwiększenie budżetu nie bardzo wchodzi w grę (i ta dakota to już bardzo droga zabawka), więc chciałbym wiedzieć, czy jest coś, co ją naprawdę dyskredytuje. Coś, co czyni ten zakup bezsensownym. Z nieuniknionymi za tę cenę ułomnościami sobie poradzę.
jeśli nawigujesz po trasie (trasa to kilka punktów pośrednich na routowalnej mapie, np UMP) (...)Jeśli nawigujesz po śladzie (ślad to gęsty zapis punktów pośrednich, umożliwiający nawigowanie również na mapach nieroutowalnych, np topo)
Jak przygotować sobie trasę?
Sprzęt mam dopiero kilka dni. Pojeżdżę trochę i po majówce podzielę się wrażeniami. Największym (jedynym na dziś) minusem jest brak karty pamięci - da się z tym żyć, ale wygodniej by było ją mieć.