Autor Wątek: GPS  (Przeczytany 311477 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: GPS
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 8 Cze 2014, 20:57 »
Ja tam mojego etrexa 20 nie zamierzam się pozbywać, dokładnie spełnia moje oczekiwania. Nawiguję tylko i wyłącznie po trasach.
Tylko raz jego mulastość mnie przerastała, jak wgrałem na próbę mapę CN Europe - to się nie nadaje do użytku. Na UMP/OSM przeliczanie trasy i zoomowanie map jest w zupełności wystarczające.

Bateria - mamy prądnice, panele słoneszne.
Ani jednego, ani drugiego nie zamierzam wozić w obecnym stanie tego, co można kupić. Paczka paluszków w hurcie wystarcza, by na miesiąc odciąć się od gniazdka. Wiwat paluszki! :D

Plusy są takie, że widzisz gdzie jedziesz w promieniu dwustu metrów, przy innej skali znikają drogi boczne i gruntowe.
Szczegółowość mapy - jest takie ustawienie. Jak nie wystarcza, to edytuje się mapę, by miała inny poziom detali w poszczególnych zoomach. Np granice gmin wyświetlam sobie w każdym zoomie jaki chce.

Co ciekawe, można spotkać się opiniami, zupełnie kłamliwymi pisanymi na zlecenie przedstawicieli tzw. firmy "Garmin", gdzie za otrzymane rabaty zakupowe, "podróżnicy" będą wychwalać Etrexa 30; żałosny spektakl.
Cholera, gdzie dają rabat? Chętnie się zapiszę!
Prawda jest taka, że żadnej alternatywy dla produktów Garmina nie ma.

My home is where my bike is.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Gallicjanin

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 10.01.2012
« 8 Cze 2014, 21:15 »
Skończcie Panowie, z tym cmokaniem nad Garminem; tysiące świadomych użytkowników, i zostawianie konkurencji daleko w tyle; śmiechu warte !
Nie tylko rabaty można otrzymać, można otrzymać urządzenie do testów za free na określony czas, czy takie opinie będą obiektywne?
Pozdrawiam cmokierów, i tysiące zadowolonych użytkowników Etrexa, oczywiście tych świadomych !
« Ostatnia zmiana: 8 Cze 2014, 22:40 Gallicjanin »

Offline Mężczyzna krajek

• Miasto: Kiekrz/ Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
    • O moich wyprawach rowerowych
« 8 Cze 2014, 21:20 »
Ja jestem z etrexa 30 bardzo zadowolony po 2latach. Zadnych rabatow nie dostalem :)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 8 Cze 2014, 21:23 »
Skończcie Panowie, z tym cmokaniem nad Garminem; tysiące świadomych użytkowników, i zostawianie konkurencji daleko w tyle; śmiechu warte !

Jak tak się wymądrzasz to podaj sensowną alternatywę?

Czytając Twój poprzedni post odnoszę wrażenie, że przerasta Cię obsługa Garmina i stąd ta Twoja frustracja.

Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

« 8 Cze 2014, 21:30 »
Pozdrawiam cmokierów, i tysiące zadowolonych użytkowników Etrexa, oczywiście tych świadomych Ch. w. w. w . d. !

To jest niedopuszczalne chamstwo, na forum wiele osób tego używa, im też ch. w dupę? Jak można coś takiego pisać i to jeszcze po tym poście w którym się skompromitowałeś udowadniając, że nie masz zielonego pojęcia o obsłudze urządzenia? Idealnie pasuje tu tekst "gówno chłopu, nie zegarek" - nie umiesz obsługiwać urządzenia i na tej podstawie wypisujesz idiotyczne teksty, a jak ktoś to rzeczowo komentuje wytykając wiele prostych błędów jak nieumiejętność wgrywania śladów, zaznaczania waypointów czy ustawienia szczegółowości mapy - to reagujesz czystym chamstwem?

Widzę, że kolega grypsujący- dobrze opanowałeś tą sztuczkę, ale to twoja interpretacja...
Ja skończyłem ten temat i to wszystko; nie czuję się uprawniony do podawania żadnych alternatyw; bo dlaczego miałbym to robić? Powtórzę do znudzenia; Etrex 30, którego zakupiłem między innymi po przeczytaniu opinii pt. "garmin jest najlepszy i długo będzie najlepszy" etc, jest urządzeniem TOTALNIE DO BANI, i to wszystko....

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

« 8 Cze 2014, 22:45 »
Haha; powiem szczerze; mam podejrzenie, że mój model jest niesprawny, dlatego na obecną chwilę, muszę zawiesić wojnę z ortodoksyjnymi garminowcami, zresztą nie mam nic do ortodoksów, jako takich, oczywiście; jak to mówią w Warszawie: "Bożę strzeż fanatyków" za to ich polubiłem.
Wykasowałem wiadomy fragment; zazdroszczę wszystkim zadowolonym, mocniej zgłębię temat wszystkiego co nie nie nazywa się garmin, a garminowi warto by coś "spiracić" !

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 8 Cze 2014, 23:05 »
Jest na rynku trochę konkurencji dla Garmina, możesz poszukać w sieci. Jest Magellan, TwoNav, Becker Crocodile, Holux, Mio coś robi, nawet TomTom, Falk...  przez PDA o wzmocnionej konstrukcji a outdorowych smartfonach kończąc.
Tylko jak poległeś na Garminie, prostym i prymitywnym to nie wiem czy warto szukać coś innego.
Nie jestem opłacany przez wiadomą firmę, wręcz nawet obdzierany ze skóry. Nie będę nawet wspominał ile zapłaciłem za mojego pierwszego Questa, Vistę czy Etrexa a nadal lubię ten system.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

« 8 Cze 2014, 23:11 »
Plotki o mojej śmierci są mocno przesadzone; jak to ktoś powiedział.... Dzięki za info !

« 9 Cze 2014, 12:42 »
Sprawa z "Etrexem" jest już zakończona; podstawowy mój błąd polegał, na zbyt wielkich oczekiwaniach w stosunku do urządzenia, jak i programu map source, ale głównie do urządzenia. Gdybym jeździł tak jak Wilk, to nie potrzebowałbym, żadnego urządzenia, tylko nr drogi, ale skusiłem się na podbój "zadupia", a nawet dalej, i Etrex 30 został  tylko pewnym elementem, nie odgrywa głównej roli, do jakiej aspiruje na forach i w opiniach.
I co ciekawe, najwięcej ma do powiedzenia ktoś, kto nie używa Etrexa tylko 62st; inżynier dusz, nowy Zaratustra, tym razem w wersji na rowerze !

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

« 9 Cze 2014, 13:06 »
Zabawny Jesteś; nie byłem w stanie uruchomić wgranego śladu, ponieważ nie każdy ślad urządzenie obsługuje, tak czy nie?
Jeśli chodzi o użytkowanie Etrexa, to mam na myśli skale, czyli rozmiar jego przydatności, ja równie dobrze mogę się nim podetrzeć, i będzie to jakiś procent przydatności urządzenia na trasie, tak czy nie?
I tak można sobie snuć rozważania...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum