To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
* profili pozwalających na hurtową zmianę konfiguracji (rodzaj i kolejność ekranów, jednostki, sposób zapisu trasy, itp.) - tak żebym nie musiał przekopywać kilkunastu menu gdy przekładam odbiornik np. między rowerem a jachtem.
* szybkiego włączania i wyłączania zapisu trasy, bez konieczności przechodzenia przez kilka poziomów menu. Swego czasu z Vistą biegałem i brak przycisków start i stop mnie irytował gdy chciałem sobie w miarę dokładnie mierzyć czasy.
Jeśli chodzi o Garmina, to brakuje mi możliwości (albo nie wiem jak to zrobić) edycji ustawień rodzaju aktywności, chciałbym wybrać jakimi drogami ma wytyczać w aktywności Kolarstwo Rekreacyjne.
Dla przykładu, gdy miałem wgrane VeloMaps, ciągle kierował mnie naokoło po drugorzędnych trasach.
Issue / bug Commentautomobile routing not supported Routing with vehicle=car is meant for racing bikes
yyy, a przypadkiem czy nie do tego służy opcja "profile" ? Na pewno jest dostępna we wszystkich nowych urządzeniach (etrex 20/30, dakota, 62)
Cytuj * szybkiego włączania i wyłączania zapisu trasy, bez konieczności przechodzenia przez kilka poziomów menu. Swego czasu z Vistą biegałem i brak przycisków start i stop mnie irytował gdy chciałem sobie w miarę dokładnie mierzyć czasy.Menu "Stoper" to robi.
ślad zapisany na karcie