Autor Wątek: Korba prawa z osią a wymiana konusa  (Przeczytany 1651 razy)

Offline Mężczyzna robertcb

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.12.2012
Korba prawa z osią a wymiana konusa
« 5 Lut 2013, 13:51 »
Czy w tego typu korbach zintegrowanych z osią i zębatką 46 (stosowanych w polskich rowerach; wigry, jubilat itp)

- da się odkręcić i wymienić konus (ten widoczny na zdjęciu pod osłonką), czy też zamocowany jest on tam na stałe?

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
W dawnych czasach wszystko można było rozebrać do najmniejszej podkładki. Tu być może pomoże zdejmowacz do łożysk albo "podważanie" śrubokrętem. A że pierwszy raz widzę korbę niezdejmowalną z osi.. więc może być cokolwiek.
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
To jest korba od popularnego kiedyś składaka typu Wigry,Jubilat,Uniwersal itp.
Nigdy konusa nie ściągałem,kiedyś kosztowało grosze i kupowało się całą  ową.W zasadzie konus się nie zużywał,prędzej uszkodzeniu ulegał wpust klina na osi.Nie pamiętam,chyba konus jest wprasowany.Nie jest integralnym elementem korby,więc jest demontowalny na 100%
A masz nowy konus na wymianę?
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum