Autor Wątek: Widoki, górki, krzaki i płoty w Dolinie Noteci - tam, gdzie nikt nie jeździ ...  (Przeczytany 1077 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« Ostatnia zmiana: 5 Cze 2021, 20:31 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
mieliśmy więcej słońca niż było przez cały styczeń
Ja tu same chmury na zdjęciach widzę ;) Ale wycieczka rewelacyjna, piękne widoki i trudny szlak. Jestem pełna podziwu, zwłaszcza że sama bym pewnie od razu wymiękła. Po raz kolejny tej zimy grupa poznańska ratuje honor forum :)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Fajnie było jak widzę.
Nie masz gdzieś zapisanej tej trasy, tak żeby ją obejrzeć na mapie która dałaby bardziej ogólną orientację? Zupełnie nie znam tych okolic, a wydają się interesujące.

Offline Mężczyzna sebekfireman

• Miasto: Trzemeszno k/Gniezna
  • Na forum od: 09.03.2011
    • http://www.rowersebek.xt.pl
Świetna wycieczka i fotorelacja - bardzo lubię tamte rejony, szkoda tylko że nie ma żadnej wieży widokowej na Dębowej Górze. Od jakiegoś czasu próbuję zrealizować jedno z swoich marzeń, a mianowice noclegu pod namiotem na punkcie widokowym w Wolsku - mam nadzieję że w tym roku się to uda.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Witaj Sebek - kiedyś oprowadzałeś nas po swoich terenach, pamiętasz? Było bombowo...Trzeba to powtórzyć!  ;D
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Też zacznę zdobywać szczyty powiatu bialskiego :D

Który punkt widokowy zajął pierwsze miejsce w "widokowości"?

Offline Mężczyzna sebekfireman

• Miasto: Trzemeszno k/Gniezna
  • Na forum od: 09.03.2011
    • http://www.rowersebek.xt.pl
Witaj Sebek - kiedyś oprowadzałeś nas po swoich terenach, pamiętasz? Było bombowo...Trzeba to powtórzyć!  ;D
Jasne że pamiętam. Jak widzę figurkę przydrożną to zawsze mi się przypominacie :P
Jak się zrobi trochę cieplej to jak najbardziej można wypad powtórzyć z zmodyfikowaniem trasy

Offline Mężczyzna luntrus

• Miasto: Chodzież/Kraków
  • Na forum od: 08.06.2011
Bardziej przydatna byłaby wieża na Gontyńcu (z którego w ogóle nie ma widoku, a jest wieża do obserwacji pożarów), który też ma kilka szczytów, ale pozostałe wierzchołki są jednak kilka metrów niższe i leżą blisko tego głównego.
Na wieżę nieoficjalnie można wejść, przynajmniej na wysokość powyżej korony drzew. Nie namawiam  ;), ale warto, widok niesamowity jak na Wielkopolskę. Przy dobrej pogodzie widać z niej wieżowce na Piątkowie w Poznaniu, czyli jakieś 70 km w linii prostej. Poza tym po południowej stronie Noteci polecam widoki ze skarpy w Nietuszkowie oraz punkt widokowy w Chodzieży (tam gdzie stok narciarski). A na podjazdy polecam trasę: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=zhatarbbqjmikxjp. Jak będę w okolicach chętnie oprowadzę. :)

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum