Btw, ostatni Harpagan przeszedłem na czołówce z Biedronki za 20zł, wykonanie o niebo lepsze od Petzla, cały przód ma z metalu. Świeci też dużo mocniej od Tikki XP. Niestety nie nadaje się na wyprawy z braku stopniowania światła. Ale zdecydowanie warto szukać tanich alternatyw dla Petzla i BD.
Guzik a nie przegoniło, Petzl to jest najwyższa światowa klasa w tej branży, zamiast się mądrzyć warto najpierw przeczytać sobie stronę Dominika Mirowskiego, który na światełkach zna się wybitnie, a ponadto w przeciwieństwie do Ciebie jest też praktykiem, który czołówek używał na wielu trudnych nocnych rajdach na orientację; tak zrecenzował topowy produkt Petzla:
Cytat: miki150 w 28 Kwi 2013, 19:14Btw, ostatni Harpagan przeszedłem na czołówce z Biedronki za 20zł, wykonanie o niebo lepsze od Petzla, cały przód ma z metalu. Świeci też dużo mocniej od Tikki XP. Niestety nie nadaje się na wyprawy z braku stopniowania światła. Ale zdecydowanie warto szukać tanich alternatyw dla Petzla i BD.Ta za 20 dychy z Biedry, to moja ulubiona. Niestety 2 na 3 egzemplarze popękały i zostały zwrócone. Natomiast moc w połączeniu z zoomem wymiata.
coraz więcej dobrze wyglądających lampek robi nasz rodzimy Mactronic.
Ale ta czołówka za 20zł to była super okazja, warta na pewno dużo więcej. Porównanie do roweru trochę nie na miejscu
Nie wspomniałeś nic o tym, że nowa Tikka XP ma znacznie mocniejsze światło niż stara przy tych samych, bardzo małych gabarytach (co powoduje, że przestaje już być tylko lampką biwakową - a sam musisz przyznać, że jest to przecież informacja bardzo istotna dla użytkownika; gdyby ktoś oceniał tą lampkę tylko na podstawie Twojej wypowiedzi - to by ją uznał za zupełny szajs.
Też podobnie uważam, po lampce z Biedronki wiele w kwestii żywotności nie ma co oczekiwać.
Ja to nawet nie widziałem tej czołówki.