Jeśli zdecydujesz sie na Naturehike to na Ali jest za 17 dolców, trochę taniej ale czas oczekiwania dłuższy:)
Ja używam już drugi rok lampkę http://www.decathlon.pl/czoowka-onnight-410-v2-id_8364850.html przeszła ze mną kilka deszczowych wycieczek jak i w nocy przy temperaturze niewiele poniżej zera dobrze się spisywała. Dla mnie zaletą jest akumulator z tyłu przez co przy dłuższym noszeniu nie ciągnie głowy w dół. Dodatkowo jest objęty gwarancją 2 letnią co w Decu jest realizowane od ręki i nie robią żadnych problemów.
podaj link, bo nie mogę znaleźć
Tez poszukuję czołówki (w tym tygodniu moja dokonała żywota, pęknął plastki uchwytu na mrozie) Mnie zależy na max 3 trybach pracy (bez pulsowania), ma być lekka (AAA)
Z 21 komentarzy uzytkownikow na stronie Decathlon też wnioskuję, że wiązka światła jest dość skoncentrowana zarówno w trybie mocnym jak i energooszczędnym. Ja częściej w czołówce potrzebuje mieć szeroki kąt widzenia do prac obozowych, czytania w namiocie itd. Do takich czynności lepiej nadaje się światło o jak najmniejszym skupieniu, takim jakie zapenwnia np Petzl Tikkina. Skupioną wiązkę zapewnia mi oddzielna lampka rowerowa. Co możesz powiedzieć o dopasowaniu ONNIGHT 410 do moich potrzeb? Będę miał przyjemność z czytania ebooka, czy skupiona w jednym punkcie ekranu oddalonego o 50 cm od twarzy odbije się i będzie mnie razić po oczach?
Petzl ma regulację kąta (w pionie można odchylić) ?Czasami to się przydawało.
Faktycznie światło nie jest zbyt mocno rozproszone. Aby odpowiedzieć na twoje pytanie przeprowadziłem dziś rano mały test jeszcze prze wschodem słońca. Przy trybie eko z odległości około 20cm miałem już oświetlony cały ekran czytnika 6", a książka rozłożona formaty ~A5 z około 45cm cała była w wiązce światła. (...)
Mam nadzieję że będziesz zadowolony jak ja.W Decathlonie możesz zawsze oddać towar po szybkim teście Wiem bo moi znajomi tak zrobili z namiotem i nie mieli problemów jedynie trzeba odesłać im wszystkie nawet najdrobniejsze elementy.