Autor Wątek: Niemcy wzdłuż wybrzeża Morza Bałtyckiego i Połnocnego  (Przeczytany 1736 razy)

Offline Kobieta Aleksandra

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 24.06.2012
Oto link ze zdjęciami z mojej wyprawy rowerowej do Niemiec , wreszcie się z tym uporałam, jeszcze będą podpisy, w przyszłości niedalekiej mam nadzieję
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.108255766018607.14224.100005025517394&type=3&l=a401ab2edf

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Długo czekałem:)
Gdzie są te klify?

I to:

pozdr

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

To jest wyspa Helgoland, skała marglowa, cudna wyspa ale maciupeńka, nie mozna na niej sie poruszać rowerami

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010

na drugim zdjęciu diuna, a ja myślałam, że to tylko tytuł ksiażki ,na wyspie Sylt

wyspa Sylt, domki charaktrystyczna architektura i położenie na diunie ze względu na silny wiatr (Golfsztrom)

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Powiem tak:
- na zdjęcia czekał chyba kilka miesięcy. Koleżance należy się za to od moderatorów ostrzeżenie
- kadry nie zachwycają (niektóre)
ale...
- jak zobaczyłem te klify i wydmy to już zacząłem planować 4dniowe wychodne
- mój zapał ostygł jak zobaczyłem gdzie zostały one zrobione...
- chwile później zacząłem planować urlop tygodniowy (chyba na 2014 :) )
podsumowując:
- dzięki za inspiracje :)

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Tytułem rachunku sumienia:
  po pierwsze primo nie wiedziałam co zrobic ze zdjęciami, dopiero latorośle podpowiedziały facebooka (może zostanie mi to policzone jako rozgrzeszenie, że zrobiłam wszystko sama) no i czas  a wlaściwie jego brak, po drugie primo mam aparat nienajgorszej klasy ale instrukcja należy do puszystych (360 stron), po trzecie primo ja mam juz 100 lat. Jeśli będziesz chciał coś wiedzieć więcej pytaj...

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Co to znaczy: kadry nie zachwycaja??? Rany boskie, ktos zrobil fajny wyjazd, podzielil sie wrazeniami, wrzucil fotki i co - ma sie bac, ze zostanie skrytykowany? Po prostu sie odechciewa czytania niektorych postow. Aleksandra przezyla wspaniale wakacje i super. Gratulacje, czekam na nastepne relacje :-)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Hindiana, wyluzuj!

Nie wiem jak to odebrała Aleksandra (najlepiej niech nam powie sama), ale przecież z uwag Giovanniego aż kapie zainteresowanie i pozytywna ocena tego co widział.

A że zdjęcia uważa za przeciętne to jego prawo. Ja też z zainteresowaniem je przejrzałem, szczególnie zaciekawiły mnie i trochę zaskoczyły te wydmy i klify i ja też uważam zdjęcia za przeciętne.

Nie jest to żaden atak personalny. Cieszę się z tego wątku, gratuluję Aleksandrze, życzę jej wielu udanych wypraw i mam nadzieję na rozmowę z nią w realu, ale zdania na temat zdjęć nie zmienię.

I co teraz - mamy wracać do mojego dawnego wątku - Nie podoba mi się - czy jestem złym człowiekiem?

Ja się nie obrażam, bo zdaję sobie sprawe z własnych niedociągnięć ale moja wyprawa rowerowa była przeżyciem nielada i uważam ja za swój sukces. Ze zdjęciami może sie uporam następnym razem. Co do poznania w realu to chyba miałabym z tym wielki problem, bo tutaj same znakomitości rowerowe. Chociaż byłam na Spotkaniu Rowerowym we Wrocławiu to nie miałam śmiałości do nikogo zagadać.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Chociaż byłam na Spotkaniu Rowerowym we Wrocławiu to nie miałam śmiałości do nikogo zagadać.

a szkoda. tutaj wszyscy są tacy sami i nie ma znaczenia czy ktoś przejechał przez Afrykę czy przez województwo opolskie. miejsce dla celebrytów i gwiazd jest w żurnalach, a nie na forum ;-) a miło jest poznać osoby, które odwiedziły ciekawe miejsca i dzielą się swoimi doświadczeniami.

PS. zdjęcia może nie artystyczne, ale oddają obraz tego co zobaczyłaś. jedynie szkoda, że tak mało akcentów rowerowych ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
No, bo Twoja wyprawa to naprawdę był Twój wieli sukces i na ten temat nie dyskutujemy.

A znakomitościami to się nie wykręcaj  :D
Tu jedni mają za sobą wielomiesięczne wyjazdy na koniec świata, drudzy byli najdalej w Ciechocinku. Jedni mają problem by pogodzić Zlot z maturą, inni mają dzieci po studiach i jakoś dajemy radę razem.

No, a tak poza tymh to 17-19 maja mamy Zlot, wiesz?

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Szkoda ze tak malo zdjec. Kilka pytan: Czy bardzo wialo? Co to za przejscie graniczne? Kiedy pojawi sie wiecej zdjec i jakis krotki opis wrazen(ciekawostki, warte uwagi miejsca, pogoda, infrastruktura, zabytki)? Co to za miasto z tymi sredniowiecznymi kamieniczkami i katedra?

Dziekuje za mile dla oka widoczki i przepraszam za interpunkcje i brak polskich znakow.

Offline Mężczyzna tomiKG

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 14.01.2010
Gratuluję wyjazdu :) Naprawdę świetne tereny. Też czekam na jakiś opis, może mapkę.

Co do pytań Leśnego, wydaje mi się, że przejście graniczne to Świnoujście - Ahlbeck przy samej plaży, ale głowy nie dam. Z kolei miasto trochę przypomina mi Stralsund, w którym byłem 2,5 roku temu, ale coś mi nie pasuje w nim. Po głowie chodzi mi też Lubeka, ew. Rostock. Niech Aleksandra rozstrzygnie :)

Tagi: niemcy 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum