Autor Wątek: Warszawa i okolice  (Przeczytany 570 razy)

Offline Mężczyzna włóczykij

• Miasto: Ruda Ślaska
  • Na forum od: 20.11.2012
    • Mój Bikeblog
Warszawa i okolice
« 12 Lut 2013, 22:25 »
Witam w marcu jadę do Warszawy na dwa dni, dojazd z Śląska busem. Oba dni chce przeznaczyć na jazdę w II dzień jazda po ścisłym centrum(tu sobie poradzę). Natomiast z pierwszym dniem mam problem i chciałbym się poradzić, najlepiej jakiegoś Warszawiaka.
Zacznijmy od tego że będę miał ok 5h na jazdę i chciałbym zrobić pętle ok 100 km, zaliczając jak najwięcej gmin :) w okolicach Warszawy. Start z Dworca Autobusowego Metro Wilanowska.
A druga sprawa  to nocleg, jeśli znacie jakieś miejsce gdzie za rozsądną cenę można przekimać to proszę o informację :)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: Warszawa i okolice
« 12 Lut 2013, 22:31 »
Zacznijmy od tego że będę miał ok 5h na jazdę i chciałbym zrobić pętle ok 100 km, zaliczając jak najwięcej gmin  w okolicach Warszawy
Jedź na Grodzisk, tam jest duże zagęszczenie gmin (jadąc wojewódzką zaliczasz je po kolei);

My home is where my bike is.

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 12 Lut 2013, 23:54 »
Nie samymi gminami człowiek żyje. Prócz gminobranie polecam zwiedzić: willowe miasta-ogrody (Milanówek, Brwinów, Podkowa Leśna), zamek w Czersku lub Sochaczewie, nabić trochę km w Puszczy Kampinoskiej(ciekawe tereny MTB), zabudowę Świdermajer w Otwocku i singielek nad Mienią i Świdrem. Oczywiście wszystkiego nie da się zobaczyć w jeden dzień ale warto trochę tego liznąć.

Pozdrawiam

Offline Mężczyzna KiESWY

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 27.05.2012
« 14 Lut 2013, 17:03 »
Dla mnie najgorsze w Warszawie są wyjazdy z miasta... Mając jeden dzień poświecisz masę czasu i nerwów na przebicie się z Centrum. Polecam krótką wycieczkę pociągiem KM lub SKM do jakiejś miejscowości i dopiero potem pętlę.

Jeśli chcesz koniecznie zaliczać gminy może coś takiego Pruszków - Brwinów - Podkowa - Milanówek - Grodzisk - Sochaczew - Bolimów - (Nieborów) - Skierniewice Rawka - Żyrardów. Dystans ponad 120 km. Ze Skierniewic szybki powrót KM.

W marcu dzień, niestety, jest krótki. Trzeba by zacząć z samego rana.

Ps. Myślałem, że tylko ja lubię czerwony singiel nad Mienią. Polecam go, szczególnie w ciepłe dni.

Ps2. Jeśli masz jednak tylko 5h. Polecam wycieczkę przez Wilanów, nadwiślańskie okolice w kierunku na Konstancin i Czersk (tu są znakomite trasy pod szosówki), przejazd 50ką na drugą stronę Wisły, powrót przez Karczew, Otwock (zboczenie nad Mienię, jeśli będzie widno) i powrót Józefów - 3go maja i Warszawa - ulicą Mozaikową w kierunku mostu Siekierkowskiego.
« Ostatnia zmiana: 14 Lut 2013, 17:08 KiESWY »

Offline Mężczyzna Fijolek2005

• Miasto: Warszawa Ząbki
  • Na forum od: 27.12.2010
« 14 Lut 2013, 17:27 »
A kto nie lubi szczególnie wiosną  albo jesienią. Ostatnio trochę zaniedbana , piła spalinowa przydałaby się do uporządkowania terenu , powalonych drzew .
Wsiąść do pociągu byle jakiego .
Do Zamościa to kiedy dojadę -widzi pan ten odjeżdżający to jest do Zamościa
O k..wa

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum