Autor Wątek: Stan szlaków rowerowych w Polsce.  (Przeczytany 2527 razy)

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
Odp: Stan szlaków rowerowych w Polsce.
« 14 Lut 2013, 19:26 »
Nie mam dokładnie planu owego szlaku i rozmieszczenia atrakcji, ale chcę tylko powiedzieć że jak mogloby się wydawać, szlak prowadzący od atrakcji do atrakcji nie jest zawsze dobry, określa sie go jako szlak "szalonego przewodnika", przez co trasa jest znacznie wydłużona i robi się zagmatwane i zróznicowane trasy. Być może właśnie w tym przypadku tworzona jest trasa, którą można określić jako "kręgosłup", czyli przemyślanie poprowadzony szlak, z "ośćmi" czyli pętlmai i trasami alternatywnymi i dojazdowymi do właśnie owych atrakcji.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 14 Lut 2013, 19:30 »
W moim poście masz określony przebieg trasy w każdym województwie

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
« 14 Lut 2013, 19:34 »
Wiem, ale jestem wzrokowcem i wolałbym sobie to zobaczyć na mapie bo aż tak nie mam jej w głowie. ;) A akurat teraz nie mam czasu na to. ;p

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 14 Lut 2013, 19:43 »
Same leniwce teraz w tym internecie :P

Wszedłem za Ciebie w woj Lubelskie i tam masz mapkę: http://www.polskawschodnia.gov.pl/Projekty/trasaIII/Documents/LUB_Zalacznik_2_zmn_1.pdf

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
« 14 Lut 2013, 20:44 »
Nie mam dokładnie planu owego szlaku i rozmieszczenia atrakcji, ale chcę tylko powiedzieć że jak mogloby się wydawać, szlak prowadzący od atrakcji do atrakcji nie jest zawsze dobry, określa sie go jako szlak "szalonego przewodnika", przez co trasa jest znacznie wydłużona i robi się zagmatwane i zróznicowane trasy.
Właśnie taki wariant został wybrany
Tutaj:
http://www.polskawschodnia.gov.pl/Projekty/trasaIII/Documents/WM_studium_wykonalnosci_TR_warm_mazurskie_1.pdf

na stronie 63 są rozpatrywane warianty i wygrał ten najbardziej "szalony" zapewne zupełnie przypadkowo nazwany "marszałkowskim". Co więcej wygrał też wariant który wg tabeli "kryteria wyboru wariantu" str 65-66 dostał najmniej punktów.
Przy okazji dopuszczono się sprytnego oszustwa. Mianowicie wariant społeczny(różowy) nie został z jakiegoś powodu doprowadzony do granic województwa dzięki czemu  w pozycji WD3(kryteria transportowe-spójność połączenia korytarza z sąsiednimi województwami) dostał 0 punktów zamiast 4 jak pozostałe warianty. Gdyby nie to wariant społeczny dostałby 84,6436 punkta i by wygrał.

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
« 8 Lis 2013, 14:36 »
Ogłoszono przetarg w Podkarpackim. Najtańsza oferta 88mln a kasy 54.
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130922/REGION00/130919579
Ciekawie jak jest gdzie indziej?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum