Autor Wątek: zaciski do kół z odkręcaną dźwignią  (Przeczytany 1278 razy)

Offline sandking

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 28.06.2011
W ramach ułatwiania sobie życia jeśli chodzi o zapinanie roweru pomyślałem, żeby zamiast wozić dodatkową linkę, którą przypinam przednie koło może lepiej kupić zacisk ze zdejmowaną dźwignią/nietypowym kluczem? Możecie polecić coś, co sami sprawdziliście?

p.s.

Np. coś takiego? http://szumgum.com/zaciski-do-piast-tioga-pin-type.html
« Ostatnia zmiana: 14 Lut 2013, 12:51 sandking »

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
W miejsce wykręconych można wkręcić odpowiednią śrubę, a w takie na 5-kątnego "imbusa" można włozyć zjechanego imbusa i tez odkręcić ;) A linkę i tak można przeciąć.. Jak mają ukraść, to ukradną...
Z tych wszystkich udziwnień to chyba najbardziej mi się jednak podoba ta tioga ;) (bo mają zaletę szybkozamykacza i nie muszę kombinować z tym imbusem, a w razie czego przełożę z tyłu na przód (lub odwrotnie), gdybym jedną zgubił)

Offline Mężczyzna dziobolek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 12.02.2013

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Posiada ktoś zaciski do piast Zefal lock'n roll? Zakupiłem i zamontowałem niestety wczoraj na jeździe testowej nawalił zacisk na przednią piastę, po mocniejszym hamowaniu koło zaczyna się luzować i latać na boki.

Próbowałem kilkukrotnie poprawić trzymanie zacisku, ale za każdym razem jak testowo mocniej nacisnąłem na klamki pojawiał się luz. Po założeniu fabrycznego zacisku jest ok.

Jeżeli chodzi o tylne koło tu nie ma problemów.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Na forum od: 19.04.2009
Zacisk z blokadą to niegłupia sprawa chociaż moim zdaniem wystarczający jest zacisk na klucz ampulowy. Ja także miałem obawy o przednie koło i ów zacisk na ampul okazał się wystarczającym rozwiązaniem.

https://www.ceneo.pl/32704508

Nie jest to idealne rozwiązanie bo wolałbym dokręcać ów zacisk jakimś kluczem technicznym np torks z trzpieniem,  ale ... nie można mieć wszystkiego.

Offline Mężczyzna Felek

• Na forum od: 09.11.2017
W zasadzie też niegłupie rozwiązanie i połowę tańsze.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum