Autor Wątek: Kurtka przeciwdeszczowa Berghaus Paclite Jacket  (Przeczytany 16231 razy)

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Michał, tak jak pisałem - bardzo jestem ciekaw opinii z pierwszej ręki nt eventu, chętnie więc przeczytam Twoją opinię z używania
Uprzedzam jednocześnie, że jeśli kładziesz lagę na impregnacji materiału wierzchniego, zwłaszcza w sytuacji kiedy Twoja kurtka jest / będzie regularnie prana (a jest to jeden z bardziej skutecznych sposobów wypłukania fabrycznej powłoki DWR), to nawet najlepsza membrana nie będzie Cię satysfakcjonować

Odzież to mimo wszystko też ekwipunek, któremu należy się dbałość i odpowiednie traktowanie - tak samo np jak smarujesz łańcuch wiedząc że fabryczny smar z czasem zostanie wypłukany i trzeba go nawarstwić, tak membranę trzeba od czasu do czasu - zwłaszcza po praniu - zaimpregnować (nawarstwić impregnat który w wyniku działania czynników atmosferycznych , środków czyszczących etc zostanie wypłukany) Z tą różnicą ze rzeczony łańcuch wyraźnie o sobie przypomina, a membrana nie ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Nikwaxa do ciuchów nie używałem - w przypadku butów użycie ich preparatu faktycznie nie dawało efektu powalającego....

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
bardzo jestem ciekaw opinii z pierwszej ręki nt eventu

Ja testuję 3L i jeśli przetrwam dłużej i kiedyś sobie przypomnę co tu teraz piszę to mogę zdać jakąś mini relację. Jak na razie jeszcze nie przemokła mimo kilkugodzinnego łażenia w deszczu. Oddychalność jak jest sucho jest super (może nawet ciut za bardzo bo czasem mam wrażenie, że wiatr wewnątrz hula), na rowerze jeszcze w deszczu nie testowałem
. Z tym, że uprzedzam nie mam doświadczenia z droższymi goretexami i neoshellem.

Nikwaxa do ciuchów nie używałem
Bez rewelacji ale oddychalność nieznacznie wzrosła (tak do 70km, później jest już mokro i działa tak samo marnie jak bym tego nigdy nie prał)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum