Autor Wątek: Składam rower na wyprawy (Accent Nordkapp, do ~2500zł)  (Przeczytany 2189 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
ta rama ma agresywną geometrię? można jakąś fotkę kogoś jadącego na takim rowerze? ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
Wydaje mi się że na "agresywność" ramy największy wpływ ma jej długość a w tej ramie górna rura nie jest jakoś specjalnie długa.
Ja znalazłem pozycję bardzo podobną do mojego starego roweru i nie uważam jej za agresywna a wręcz jako rekraacyjną (ale nie obciąłem rury amortyzatora i dałem krótki i wznoszący się mostek). Oczywiście niektórzy preferują mieć 4 litery wyżej niz głowę i montują długaśne sztyce i baranki.
Wydaje mi się że charakterystyka tej ramy jest raczej neutralna.

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
dzięki za info. tak czy inaczej, liczę że ktoś się zlituje i wrzuci jakąś fotkę ;)

edit: to są ramy pod 26 czy 28"? :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna qbab

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
zdjęć samego roweru jest na pęczki. chciałem zobaczyć rowerzystę na nim ;)

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna qbab

To już nie będzie takie łatwe :)
Poza tym pozycaj będzie bardzo zależała od konfiguracji roweru (wysokość siodełka i mostka, gięcie i wznios kierownicy) oraz proporcji ciała rowerzysty.
Na moje zdjęcia musisz poczekać do PRAWDZIWEJ wiosny :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum