Autor Wątek: Opony Schwalbe Marathon [temat zbiorczy]  (Przeczytany 236296 razy)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Ciekawą propozycją jest Mondial, ale nie w wersji drut.
Panaracer też zaczyna produkować coś w tym klimacie:
http://velo.pl/czesci/opony-i-szytki/panaracer/tourguardplus
Czy godne polecenia, nie wiem, opinii mało.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Bardzo podobny bieżnik do mondiale ale skłaniam się ku Schwalbe różnica między drutem a zwijania mondiale to 100 zł  trochę dużo

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Od siebie mogę polecić Conti Touring Plus. Przystępne cenowo i dobrze toczą się po asfalcie.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

• Marin
Ciekawa propozycja chociaż 20zł droższa od Mondiale ale patrząc na bieżnik będzie chyba lepsze toczenie. Rozważam :D
Dzięki

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
W porównaniu do Mondiale mają również lepszą ochronę przed przebiciem. Coś jak Smart Guard w Schwalbe. Jeszcze ani razu nie miałem kapcia choć nie raz po jazdach wydłubywałem z opon dość spore kawałki szkła itp...
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Należy dodać, że porównując do Mondiali w wersji drut!
Tak dla ścisłości. :)
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
No i Plus w Conti to to samo co w Schwalbe, więc nie ma co nawet ich porównywać do Mondiali tylko do Marathonów Plus.

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Zwijane mondiale toczą się prześlicznie po asfalcie. Nie mam porownania poza szosą, ale na podmoklej trawie i na leśnej wilgotnej ścieżce też dają radę. Pod górkę na mokrej ziemi przekręciły mi się pare razy w miejscu, ale było mnie ponad 120kg (trailer, mały itp.), no i nie są to w końcu typowe gumy MTB.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna dracorp

• Miasto: Trójmiasto
  • Na forum od: 05.07.2013
    • Dziennik rowerowy…
Wersja zwijana ma inną, lepszą, wolniej ścierającą się i lepiej przyczepną gumę i inny (o wiele lepszy) system antyprzebiciowy (dlatego to wersja zwijana jest cięższa, bo jest to znacznie bardziej pancerna opona). Wypuszczenie tej taniej wersji Mondiali - to chamski zabieg marketingowy Schwalbe, wielu ludzi się na to nabiera, licząc że kupując wersję na drut - dostają pełnowartościowe Mondiale, które mają świetne recenzje, a cała różnica to będzie ten drut vs zwijane. A tymczasem dostają oponę o wiele gorszą
Hmm. Ostatnio przyglądałem się swojej szosowej drutowej Schwalbe Marthon i nie mogłem się nadziwić dlaczego ona ma tyle nacięć i pęknięć. Podobno Plus jest lepsza w porównaniu  do zwykłego Marathonu ale powoli zniechęcam się ogólnie do Schwalbe.
Piecia aka dracorp

Moje graty na olx.pl

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
nacięcia to akurat normalna sprawa. To efekt tego wszystkiego, co w normalnych warunkach powoduje przebicie aż do dętki.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Mam plusy i też mają mnóstwo nacięć i dziurek. Na szczęście cały ten syf zatrzymuje się na świetnej wkładce antyprzebiciowej. Dlatego, choć to bardzo ciężka opona, polecam ją i przy zbliżającej się zmianie ogumienia, właśnie na nią postawię.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna dracorp

• Miasto: Trójmiasto
  • Na forum od: 05.07.2013
    • Dziennik rowerowy…
Może i tak ale specjalnie w szosie wymieniłem poprzednie opony na pancerne Schwalbe. Może po prostu miałem pecha że załapałem więcej ostrych elementów i jednocześnie miałem szczęście że od wakacji te kilka razy kleiłem dętkę. Trudno to będzie zweryfikować.
Piecia aka dracorp

Moje graty na olx.pl

• Marin
pokaże i niestety kończą żywot moje opony z serii schwalbe marathon dureme i planuje wymianę na coś kompromisowego pomiędzy asfaltem 80%, a szutrami 20%. Pierwsza myśl to mondiale drut albo najzwyklejsze marathony. chodzi mi przede wszystkim o " dobre toczenie opony po asfalcie", a może jakaś inna alternatywa?
POzdrawiam

zdecydowałem się na mondiale drut i w przyszłym tygodniu przetestuje czas pokaze czy to dobra decyzja  ::)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum