Autor Wątek: Opony Schwalbe Marathon [temat zbiorczy]  (Przeczytany 236177 razy)

Offline Mężczyzna alex62

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 11.01.2015
Panowie , potrzebuję opony o agresywniejszymi bieżniku / obecne marathon 700x40c/
Chciałbym założyć 700x45c , jakieś propozycje ? Najlepiej z wkładką antyprzebiciową .

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Waga ma znaczenie? Jeśli nie, to albo GT 365 (jest 47c) albo marathon e-plus (też chyba jest 47c), mondial 1,6" jest opisywany jako 40c.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Marathon Plus Tour

Offline Mężczyzna alex62

Przez agresywny rozumiem coś takiego jak Smart Sam / klockowana / tylko te nie mają wkładki antyprzebiciowej .
I nie musi być koniecznie Schwalbe , jestem otwarty na propozycje .
Może coś takiego ?
https://nasciezce.pl/pl/p/Opona-Continental-Race-King-CX-700x45C-zwijana/936
« Ostatnia zmiana: 17 Cze 2021, 18:34 alex62 »

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą

Offline Mężczyzna alex62

Rozumiem ze jesteś pewien że wejdzie na standardowe koło 28 cali ?

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Tak, 28 i '29' to jest ten sam wymiar obręczy.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Radzę nie kupować opony, która waży prawie kilogram. Warto polować na coś używanego, ale zwijanego.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna alex62

Używany to samochód , ale opona 😳 ?
Jeździłem na Marathonach + , za lekkie to one nie są , wiec chyba na tych tez dam radę .
Choć rozważę zwijane .

Offline Mężczyzna muzycom

• Miasto: Świeradów - Zdrój
  • Na forum od: 19.05.2009
Witam,

Jaką oponę i w jakim rozmiarze polecicie na R10 Świnoujście-Hel? Wybieram się tam MTB na 26 calowych kołach.
Trasa mieszana: asfalt, piasek miejscami dość sypki, leśne dukty, kostka, płyty.  Obecnie mam zamontowane CHWALBE Nobby Nic 2,2 bo rower służy mi do jeżdżenia po singlach. Chciałbym mieć komplet lżejszych opon, które mi nie będą zabierały frajdy na asfalcie i poradzą sobie dobrze w terenie.  Od wielu lat śmigam na szosie, dłuższe trasy z torbami więc na moim MTB z sakwami i obecnymi oponami czuję jak bym jechał traktorem  ;D

Myślałem nad SCHWALBE MARATHON PLUS, ale 2 kilo to ważą moje obecne opony w szosie razem z kołami :) Jest jakaś lżejsza alternatywa? No i rozmiar 1,7 czy lepiej 2.0?

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
Zerknij na takie:
https://www.centrumrowerowe.pl/opona-continental-double-fighter-iii-pd3446/?v_Id=97590
Na asflast, ubite drogi szutrowe w jakiś lekki teren. Nie jest lekka ale za to całkiem wytrzymała. Właśnie na takich jechaliśmy z żoną R10 kilka lat temu. Użyłem też raz Górach Stołowych jako napędowej i dała radę.
Paweł.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Myślałem nad SCHWALBE MARATHON PLUS

Ja mimo wagi byłem z Plusów bardzo zadowolony, zapomniałem to co łapanie gum. W sumie na taką trasę, to bym po prostu jechał i nie zastanawiał się nad oponami ;)

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
Marathon Plus Tour
Polecam, bieżnik bardziej wyrazisty niż w slikowatych Plusach a toczą się lepiej. A i tak najlepsze były XR-y, mam jeszcze w leśnym rowerze zwijane o szerokości 2 cale.

Myślałem nad SCHWALBE MARATHON PLUS

Ja mimo wagi byłem z Plusów bardzo zadowolony, zapomniałem to co łapanie gum. W sumie na taką trasę, to bym po prostu jechał i nie zastanawiał się nad oponami ;)

Pewnie jak bym jechał sam, albo z rodzinką to tak bym zrobił. Niestety jadę z koniami  :lol:. Przy 26 calach i takim bieżnikiem będę balastem. Raczej wolno nie będzie.

Marathon Plus Tour
Polecam, bieżnik bardziej wyrazisty niż w slikowatych Plusach a toczą się lepiej. A i tak najlepsze były XR-y, mam jeszcze w leśnym rowerze zwijane o szerokości 2 cale.

A Twoim zdaniem lepiej 2.0 czy 1,75?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum