Autor Wątek: Opony Schwalbe Marathon [temat zbiorczy]  (Przeczytany 236148 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Im szersza opona tym lepsza amortyzacja i jazda w terenie (w tym grip), natomiast zwiększa to mułowatość roweru na szosie. Tak więc wybór rozmiaru opon powinien być pochodną tego w jaki sposób chcemy roweru używać, jak rozłożyć akcenty pomiędzy drogami terenowymi, a asfaltowymi.

Offline maku

• Miasto:
  • Na forum od: 08.06.2013
Mam Mondiale Evo 50mm i Tour Plus 42mm. W Mondialach trzymam się ciśnienia 2.5-3bary i poza asfaltem jadą zdecydowanie wygodniej, niż 42mm. Dobite do górnego limitu ciśnienia jadą nieprzyjemnie. Natomiast na asfalt to jest raczej opona „w razie konieczności”.

Offline Mężczyzna Gio

• [Gio], nie [Dżio]
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.05.2019
Cześć, czy ktoś miał może już okazję przetestować w boju wspomniane tu Marathon Efficiency?

Od lat byłem zadowolonym użytkownikiem Conti Contact Travel. Ale z tego co widzę Continental (...bluzgi, przekleństwa, obelgi... :-[) wycofał je z produkcji.

Tak że szukam czegoś podobnego w kontekście preferencji nawierzchniowych. Nigdy nie używałem żadnych Marathonów (oprócz zimowych Marathon 365).
Wiem, ze wielu chwali Mondiale, ale patrząc na wygląd, to Mondiale tak na oko mają "za dużo" bieżnika.
Te Efficiency wyglądają na bardziej odpowiednie dla mnie. Ale to teoria. Może ktoś ma praktyczne doświadczenia z tym modelem?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum