Autor Wątek: Opony Schwalbe Marathon [temat zbiorczy]  (Przeczytany 236220 razy)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
no... Waxmund 2 posty temu o tym wspomniał ;)

Pamiętam że jakiś czas temu pisano o tym w Rowertour.

Offline Mężczyzna pz.zg

• Przemo
  • Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 03.08.2010
Poszukiwań ciąg dalszy,tylko szkoda, że nie mam kół 26"  :evil:
może komuś się przyda http://allegro.pl/marathon-xr-26x1-60

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
a czy tu nie mają przypadkiem 28"...?
http://rower.com.pl/-p-294202.html

Cytat: "Robert!"
One third of the GreenGuard is made up of recycled latex products

Tylko o to chodzi ;)

E-Bike Ready. The new Marathon has been designed for use on all types of E-bikes. The following sizes bear the ECE75 mark, suitable for use on faster, up to 50 kph

a to dobre  :mrgreen:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
Które opony do tandemu zakupić? i jaką szerokość? Tak do max 150zł
Myślałem nad tymi :
Marathony 26x1,75
Road Cruiser  26 x 1.75
Silento  26 x 1.75
tylko czy 1,75 wystarczy pod ciężar 200kg

Offline kolica

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 28.11.2010
Cytat: "Waxmund"
a czy tu nie mają przypadkiem 28"...?
http://rower.com.pl/-p-294202.html

Na jesieni do nich dzwoniłem i niestety nie mają żadnego XR. No ja na to, że macie na stronce nawet wyprzedaż itd. A oni, no tak ona już tak wisi od ponad roku  :evil:  :lol:

Offline miszne

• Na forum od: 20.02.2011
Masakra przeczytalem cały temat.. co strona to inna opona, co strona przybywalo mi otwartych okienek , co strona to 100 mysli na raz która byłby dla mnie lepsza i dlaczego :) Przerobilem wszystkie schwalbe, wszystkie wkładki antyprzebiciowe i szczerze powiedziawszy mam dosc :> jutro jade i kupuje zwykle maratony z wkładką z surowców wtórnych :D

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
tez sie naczytalem tego watku, az mnie oczy rozbolaly ;-)

rowniez prosze o porade.

na tyle mam Geaxa Easy Ridera 26x1,95 http://www.geax.com/en/products/?cat=6&prod=27 i jestem z niej w miare zadowolony.

natomiast na przodzie mam dziadowska Rubene [26x1,90], ktora chcialbym wymienic na cos porzadnego. Mam jednak 2 watpliwosci: nie mam pojecia, ktora opone schwalbe wybrac, a takze jaki rozmiar. Czy jest sens kupowac np 26x1,50? [a moze jeszcze wezsza?] Chodzi mi o to czy odczuje rzeczywiste pozytywy ze zmiany 1,9 na 1,5 na przodzie. Ta opona tez musi mi posluzyc na wyprawy, aczkolwiek na przodzie poki co sakw nie montuje.

Jesli chodzi o moja jazde, to 85% przypada na aswalt, 15% na teren, z czego wiekszosc tego terenu to jest dobrze ubity lesny trakt. W powazniejszy teren raczej sie nie zapuszczam.

z gory dzieki za pomoc :)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna pz.zg

• Przemo
  • Na forum od: 03.08.2010
Na alledrogo są cały  czas 2szt  XR 26x1,6 po 109zł,opony super i chyba rozmiar też  bardzo uniwersalny.
Sam bym je wziął ale z kaską trochę  słabo i jeszcze nie mam roweru na  26" :D

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
ano są po 109.... a ja mogę takie same załatwić prawie 30zł taniej [; (zwijane, nówki)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Starnol89

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 25.03.2011
witam ja mam takiego marathona na tyle a na przodzie schwalbe smart sam 28  1,60 ale mam w planach kupić drugiego smarta pozdrawiam

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Po co chcesz kupować Smarta? Do turystyki asfaltowo-szutrowej nadaje się przeciętnie, a jako pona terenowa bardzo słabo.
Wracam do jeżdżenia.

chce kupc smarta na tył żeby lepiej sie trzymała opona na szutrach i podobnej nawierzchni.
A jeżli nie smart to co polecasz  :)

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Smart do okazjonalnego wjechania na szuter to kiepski pomysł, bo bardzo dużo stracisz na asfalcie (spokojnie ze 2-3km/h). A sama opona przyczepność przy mokrej nawierzchni ma kiepską.
Do jazdy z sakwami po szutrówkach (ale nie po terenie!) wziąłbym coś w stylu marathona, albo semi-slicka.
A w prawdziwy teren coś faktycznie terenowego (Racing Ralph występuje chyba w wersji przełajowej).
Wracam do jeżdżenia.

z sakwami nie jeżdżę jak na razie bo ich nie posiadam natomiast jeżeli chodzi o Racing  ralpha na koło 28  szerokość to tylko 1.35 a badziej kieruje się grubością 1.6.  
Apropo smarta- opona ta kosztuje 70zł więc nie oczekujmy od niej za wiele choć toczy sie na asfalcie znakomicie ale jak na razie nie stac mnie na droższy model schwalbe więc przystanę na smarcie

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Daj spokój, Daniel. Jeżeli Starnol uważa, że Smart na asfalcie "toczy się znakomicie", to znaczy, że kocha Smarty, a jego miłość jest ślepa, więc naprawdę nie ma sensu go przekonywać ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum