Autor Wątek: Opony Schwalbe Marathon [temat zbiorczy]  (Przeczytany 236317 razy)

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
O 4mm?
Cieżki umysł, nie wiem czy dobrze liczę  ::)

Offline majchers

• Miasto: Kanada
  • Na forum od: 16.10.2008

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
Niby tylko tyle, ale ja chyba bym wolał żeby zamiast większej ilości opon 1.6 było więcej 1.75, bo to chyba granica szerokości dla większości obręczy 28 cali tak? Bo niby to niecałe 4mm ale przy małym bieżniku opony i tak wydają się być 'chude'.

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
Hmm, Supreme 1.6, które teraz mam, wydaje się mi być szerszym (optycznie :P) kapciem niż 1.75 Land Cruiser, ale może słabo go pamiętam.. :)

Offline majchers

• Miasto: Kanada
  • Na forum od: 16.10.2008
@ alphauch + @ oszej - te same opony układają się różnie na różnych obręczach, w efekcie wyglądają różnie na kole i w rzeczywistości.
 :-\

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
No może układają się różnie na różnych obręczach, ale ja używam cały czas jednych. Pewnie Oszej tak samo, a złudna jest różnica bieżników, a także wydaje mi się że gdyby nie było paska odblaskowego, to sama opona by była optycznie większa.

Offline Mężczyzna oszej

Nie, nie używam tych samych, bo mi je zwędzono, wcześniej była SupraN + DH19(później przez rok Shimano), teraz chwilowo ZAC2000, i niedługo powrót do DH19.
Prawdą jest, że Supreme (zwijana) to dość balonowa opona :)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
ta niezwijana też. Wręcz idealny torus, zwykły marathon jest trochę spłaszczony po bokach.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna oszej

Tak dla zainteresowanych -  w cykloturze pojawiły się "stare" Marathony Cross - ostatnie 13 sztuk, 28x1.5
http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_opona-marathon-cross-SCHWALBE.html?PT=53019188&PZTA=9&HNT=T&PD=&WSZDZ=T

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna oszej

o kurde, odkryłeś! :D Błagam, nie wykupcie 26x1.6 :D

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Po tak długim czasie magazynowania może okazać się, że guma się przedwcześnie zużyje - popęka. Ja tam bym się na nie nie rzucał.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Macie,dobrze :) możecie pomacać osobiście.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna oszej

arkadoo - dlatego właśnie nie zamawiam ich przez internet, tylko czekam, aż wrócę po świętach do Wrocławia...

Offline Mężczyzna rodert

• Na forum od: 06.07.2011
Po tak długim czasie magazynowania może okazać się, że guma się przedwcześnie zużyje - popęka.

Marathony mogą być przechowywane bez utraty właściwości 5 lat, a przy odpowiednich warunkach (w ciemnym miejscu) ten czas może być znacząco dłuższy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum