Autor Wątek: Opony Schwalbe Marathon [temat zbiorczy]  (Przeczytany 236363 razy)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Trzeba szukać w sklepach :)
Widzę, że Zielona Góra miała nie tylko sławne XRy

Offline Mężczyzna bix

• ten co pojechał Mikiemu :)
  • Miasto: był Wrocław, jest zagłębie
  • Na forum od: 28.11.2010
Dobra, przyznam się, że nie sprawdziłem.
Teraz mam rozkminę. Bo z przodu mam accenta voyagera, niby ok, oprócz tego że hałasuje i jest przebijalny (już raz wchłonął wręcz szkło), a  z tyłu mam zwykłego marathona.
I chciałbym wymienić z przodu oponę i zastanawiam się na jaką, bo tu mam w rozmiarze 1,6.
No i skoro będzie bieda z kupieniem zwykłych marathonów  to widzę opcję by tego zwykłego włożyć na przód, a na tył mondiala lub dureme. Albo dorwać zwykłego ale węższego do przodu.
Głównie jeżdżę po asfaltach ew. utwardzonych gruntowych. Co będzie wystarczające? :)
let's make it big :)

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Głównie jeżdżę po asfaltach ew. utwardzonych gruntowych. Co będzie wystarczające?

Dureme 1.6

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna bix

• ten co pojechał Mikiemu :)
  • Miasto: był Wrocław, jest zagłębie
  • Na forum od: 28.11.2010
Dureme 1.6
Dzięki!
Ale niestety wybrałem mondiala. Z dwóch względów - 1. nie chciało mi się czekać na dureme, 2. czy zwijany czy nie i tak mnie mondial taniej wyszedł.
Więc Dureme to kupię ale pewnie w parze następnym razem.
let's make it big :)

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
Jutro wysyłam zamówienie do Schwalbe, chce ktoś coś w prawie hurtowej cenie?

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Dureme 1.6
Dzięki!
Ale niestety wybrałem mondiala.

Ale czemu niestety???
Dureme jak najbardziej wystarczający, a Mondial jak najbardziej jeszcze bardziej wystarczający - bo zapewni lepszą (prawdopodobnie - bo nie znam z praktyki) trakcję poza asfaltem ;)
A czy na szosie będzie miał zauważalnie większe opory??? Pewnie więcej zależy od ciśnienia niż od różnic w bieżniku między tymi dwoma modelami.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna stamper

• Miasto: Roztocze/Kraków
  • Na forum od: 22.02.2011
    • http://www.bikestats.pl/rowerzysta/stamper
Symfonian ja bym się pisał na na zwijane Mondiale, tylko się zastanawiam czy wziąć 1.6 czy też 1.75. W sumie to bardziej skłaniam się do 1.75 bo takiej szerokości nie ma chyba w drutówkach a potrzebuję czegoś na "grubszy" teren.

Daj znać co i jak, jeśli już dziś wysyłasz zamówienie, bo trzeba by jakoś dogadać szczegóły.

Pozdrower
Z nikim się nie ścigam, no może czasem sam ze sobą...

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
W jakiej cenie byłby Marathon 700x25c?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Dominik
W jakiej cenie byłby Marathon 700x25c?

84zł

• Dominik
Symfonian ja bym się pisał na na zwijane Mondiale, tylko się zastanawiam czy wziąć 1.6 czy też 1.75. W sumie to bardziej skłaniam się do 1.75 bo takiej szerokości nie ma chyba w drutówkach a potrzebuję czegoś na "grubszy" teren.

Daj znać co i jak, jeśli już dziś wysyłasz zamówienie, bo trzeba by jakoś dogadać szczegóły.

Pozdrower

Zwijane Mondiale 1.75 - 172zł/szt

Z tym że wyjezdzam teraz na 2.5tyg i opony wysle dopiero jak wroce, wczeniej mozna by je odbrac osobiscie jakby ktos chcial

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Masz jeszcze dalej na stanie 28c w niższej cenie? Niestety z powodu zatrucia nie byłem w stanie się do Ciebie wybrać :icon_confused:

Z tym że wyjezdzam teraz na 2.5tyg i opony wysle dopiero jak wroce, wczeniej mozna by je odbrac osobiscie jakby ktos chcial

Masz na myśli wysyłkę tych, które dopiero przyjdą? Czy w ogóle nie zdążysz już nic wysłać?

Mam rozumieć, że odbiór osobisty jest możliwy pod Twoją nieobecność?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Dominik
mam 28c, dzis wyjezdzam i juz nic nie zdaze wyslac, chyba ze dzisaj, mozesz odebrac osobiscie jak mnie nie bedzie.

Offline Mężczyzna stamper

• Miasto: Roztocze/Kraków
  • Na forum od: 22.02.2011
    • http://www.bikestats.pl/rowerzysta/stamper
Mi się jakoś specjalnie nie spieszy. Potrzebuję je na wyjazd wrześniowy więc jest jeszcze trochę czasu. Wziąłbym dwie sztuki Mondiali, z tym, że jednak szerokości 1.6. Na tył wejdzie mi 1.75 ale z tego co widzę z przodu mam trochę jakby mniej miejsca (sztywny widelec Stevensa) a nie chcę mieszać rozmiarów. Zresztą przy 1.75 pewnie bym musiał coś kombinować z błotnikami.

Możesz mnie zapisać na "listę": zwijane Mondiale 28x1.6, 2 sztuki.

Odbiór w razie czego byłby w Piekarach Śl. czy też w jakimś innym miejscu? Ja w sumie w jakiś wolny dzień (nie mam sztywnego tygodnia pracy) mogę się karnąć rowerkiem do Piekar i ewentualnie podwieźć również do Kraka jakieś inne "małopolskie" zamówienia.

Na priv albo tutaj daj mi znać jak z płatnością (przelew czy też przy odbiorze) oraz dokładniejsze namiary adresowe do odbioru osobistego.

pozdr
Z nikim się nie ścigam, no może czasem sam ze sobą...

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
Co jest... miały być zajebiste nieprzebijalne opony a tytaj Niecałe 800km i guma... powiedzcie mi, że mam pecha.
Zapraszam ===>

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
U mnie Mondiale 2.0 (zwijane) zdały egzamin na 6 - choć były bardzo mocno napompowane (nie spuszczałam powietrza w interiorze), ani razu nie miałam przebitej dętki. W sumie przejechałam już na oponach Marathon (Dureme i Mondial) ok. 10 tys. km - i ani jednej dziury. Nie zamierzam kupować innych opon :)
« Ostatnia zmiana: 23 Lip 2012, 21:23 Janus »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum