Autor Wątek: Opony Schwalbe Marathon [temat zbiorczy]  (Przeczytany 236343 razy)

Offline Mężczyzna wgrzeszkowiak

• Miasto:
  • Na forum od: 11.01.2013
A już nie wymyślaj takich teorii, jakie doświadczenie i jaką technikę trzeba mieć do jazdy z sakwami po takich drogach jak Miki w Boliwii? To są po prostu szutrowe trasy.
Ja nie wymyślam, raczej Ty nie doczytałeś do końca mojej wypowiedzi :) Napisałem bardzo wyraźnie, co mam na myśli.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Doświadczenie przydaje się jedynie w wyborze opon, a technika w dyskretnym kończeniu bezsensownej dyskusji  ;)

Offline Mężczyzna Viper28

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 18.02.2013
Widzę, że do Vipera wejdą większe oponki... Też mam dylemat bo wielgaśny jestem:-P , może pójść w 1,75 albo i szerzej, felga 622x19...

Offline Mężczyzna Popiel

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
Przymierzam się do wymiany opon. Mój wzrok wstępnie skierowany jest na Schwalbe Mondial drutowane. Jeździł już ktoś na nich i jest w stanie podzielić się spostrzeżeniami?
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
ja mam 28x1.6 i jestem zachwycony w stosunku do np. 1.4 marathonów. A i zimą też nieźle, no ale nie przejechałem na nich jeszcze 10 tys. km więc co do żywotności to Ci nie powiem.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Czym są wg Ciebie lepsze od Marathonów 1.4?

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Różnica między:
 marathony 28x1,4 a marathon mondial 28x1,6 miałem na myśli.

Zasadniczo odczułem różnicę poza asfaltem a także niezależnie od nawierzchni komfort jazdy. Rower stał się jakby wygodnijszy, mniej drży na nierównościach, tak jakby płynie. Natomiast poza asfaltem to po prostu lepiej wchodzi w zakręty i nie ślizga się tak.

tak może być wyjaśnione?  :D

Offline Mężczyzna Gallicjanin

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 10.01.2012
...
« Ostatnia zmiana: 5 Mar 2014, 11:44 Gallicjanin »

Offline monqta

• Miasto:
  • Na forum od: 24.04.2012
Czy ktos wie gdzie moge dostac wmiare tanio oponki Schwalbe Marathon Racer 28x1.2?  Rok temu zwijane mozna bylo kupic taniej niz teraz drut. Czy moze dopiero na sezon beda dostawy do sklepow i sie wstrzymac  z zakupem?

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
monqta ja niestety nie wiem ...  :(

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Kobieta monikaaa

• Miasto: Legnica
  • Na forum od: 11.03.2013
Witam. Po serii przygód z kapciami i poradach znajomych, postanowiłam zakupić opony Schwalbe. Wybór padł na linię Marathon, ale mam problem z dobraniem odpowiedniego modelu. Mam typowego górala, ale jeżdżę nim głównie po asfaltach i ubitych drogach leśnych/polnych/szutrach. Nie jeżdżę w ogóle w jakimś ciężkim terenie. Trasy, które pokonuję, to średnio 50 km na wycieczkę, średnia prędkość to 18 km/h, która stale rośnie, dlatego też zależy mi na tym, żeby opona zapewniała też dosyć szybką jazdę, ale i dała radę w lekkim terenie. Który model Marathona będzie dla mnie najodpowiedniejszy? Interesują mnie tylko opony drutowe, z racji na ich cenę. Z tego co zdążyłam się zorientować, to chyba będę miała do wyboru: Marathon Plus Tour albo Marathon Original. Tour'y mają grubszą wkładkę antyprzebiciową, ale Originale zapewniają większą szybkość - wg katalogu Schwalbe. No i kwestia szerokości opony - 1,75 czy 2,0? Dziękuję za wszelką pomoc.  ;)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
A nie bierzesz pod uwagę Marathon Dureme lub Mondial?
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Kobieta monikaaa

Z tego co wyczytałam wcześniej w tym wątku, to Dureme, to obecnie Deluxe, więc odpadają z racji tego, że są produkowane jako zwijane - więc ich cena mnie ogranicza. Na model Mondial też właśnie patrzyłam, ale w opcji opon drutowych, mają one cieńszą wkładkę antyprzebiciową od np. Tour'ów. Wszystkie dane biorę z aktualnego katalogu Schwalbe.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Na allegro spokojnie powinnaś dostać starsze modele.

Offline Kobieta monikaaa

No a wobec tego jakie ze starszych modeli byłyby odpowiednie dla mnie? Czytałam tutaj o XR, ale tych np. nie ma na Allegro, a np. Dureme jest tylko w wersji 28 cali. A ja potrzebuję 26 cali.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum