No więc szukam ramy cromo, będziemy z Symfonianem składać. Pomóżcie proszę mi się za to zabrać. Które ramy cromo, które znacie, mają geometrię wartą uwagi?
Secundo:Po Co Ci amortyzator w trekingu. Złożyłem rower w październiku, przejechałem na nim kiladziesiąt kilometrów i już żałuje zakupu amortyzatora.
Wolę mniej obrotów, ale mocniejsze, ale niestety wiem, że nie powinnam z racji stawu, więc muszę się przestawić na większą kadencję. leżeć nie chcę, ale na całkiem prosto ciężko mi się jedzie, mam wrażenie, że wtedy więcej siły idzie w nogi, wolę pośrednią pozycję, oczywiście chciałabym mieć lemondkę i móc się na niej czasem wyciągnąć to, gdzie kocham jeździć, to lasy, szosa to mus, jakoś do lasu trzeba dojechać, ale skoro chcę się wybrać w trasę po szosie tego roku, to muszę mieć kompromis, czyli cross...
czemu żałujecie jazdy z amortyzatorem? Lubicie jak wam zęby dzwonią na dziurach? a może chodzi o to, że po włożeniu sztywniaka geometria się robi bardziej agresywna i się lepiej jeździ? To może inny rower powinniście mieć...? np agresywne mtb, zamiast trekinga z wyrzuconym amorkiem