Patrząc wg. oznaczeń to jest to o jedną klasę niżej.
Nie dopisałem, że to są moje subiektywne odczucia i nie zauważyłem żadnych różnic podczas używania obu tych kaset
. Jednak jak faktycznie jest to mogłyby świadczyć o tym testy obu kaset przeprowadzone w tych samych warunkach ale nie spotkałem się jeszcze z raportami takich testów. Takie testy byłyby jednak odmienne od warunków rzeczywistych w jakich używane są na co dzień. Odnośnie testów - kiedyś widziałem testy laboratoryjne przeprowadzone przez producenta łańcuchów (Wipermann?). Łańcuchy kilku producentów były poddawane testom w warunkach laboratoryjnych (posypywane krzemionka, roztworem solanki). W jakiś sposób mogą one przybliżać ich jakość ale i tak wszystko wyjdzie w praniu a rezultaty testów mogą okazać się odmienne od użytkowania w warunkach rzeczywistych.
stal jest ta sama?
Również niewiadoma - producent najprawdopodobniej nie ujawnia takich danych ale nie podejrzewałbym wielkich różnic w jakości stali jeśli w ogóle jakieś są.
Najbardziej kusiło mnie to 32t na dużym końcu.
Sam używam przerobionego zestawu kasety pod 8. 13 wyrzuciłem (w ogóle jej nie używam - zwykle potrzebuje miękkich przełożeń) i dołożyłem extra 34 (+ podkładka plastikowa ze starej kasety). 34 możesz wziąźć z kasety 9 (lub
- różnice w grubości są pomijalne i nie maja najmniejszego wpływu na jakość działania napędu.