Autor Wątek: wybór kuchenki wielopaliwowej  (Przeczytany 225717 razy)

borekd

• Gość
wybór kuchenki wielopaliwowej
« 12 Sty 2009, 20:45 »
Planuje zakup kuchenki, szukam czegoś co będzie tanie w eksloatacji, bo planuje troszke większe gotowanie niż wode na kawe. Oczywiscie w miare rozsadku, czyli cos szybkiego. Szybko gotujace sie ryze, kuskus itp. itd. Do wydania koło 400zł. 

Czy Kuchenka K2-111 FLEXIFUEL GoSystem lub MSR WHISPERLITE spełni moje oczekiwania?

Nie planuje używania kuchenki w ujemnych temperaturach.

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 6 Sty 2013, 21:00 arkadoo »

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
wybór kuchenki
« 12 Sty 2009, 21:46 »
primus Omnifuel - śmiga i na puszki z gazem i na benzynę - starsza wersja - multifuel .. 8 lat bez problemow :-)

pozdr
… why so serious ?

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
wybór kuchenki
« 13 Sty 2009, 08:24 »
michal a nasmarowałeś pompkę ? lubrykantem ? i gdzie cieknie ? bo takie rzeczy powinny byc objete gwarancja
… why so serious ?

Offline filip

• Miasto: Wroclaw/Poznań
  • Na forum od: 08.05.2008
wybór kuchenki
« 13 Sty 2009, 11:43 »
Primus gravity w dobrej cenie (oczywiście to nie moja aukcja ;) , nie uprawiam reklamy)

http://www.allegro.pl/item524609766_palnik_primus_gravity_multifuel_wyprzedaz.html

Pozdrawiam!

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
wybór kuchenki
« 13 Sty 2009, 19:36 »
ja wlewalem zwykly lancuchowy :-) .. delikatnie .. nieduzo ....
kurde .. podeslij fotke miejsca w ktorym to cieknie ...

filip,  ten zestaw jest bez butelki a to ważne :) cenowo ..
… why so serious ?

archimedes55

• Gość
Re: wybór kuchenki
« 15 Gru 2010, 19:35 »
Cytat: "borekd"
Planuje zakup kuchenki, szukam czegoś co będzie tanie w eksloatacji, bo planuje troszke większe gotowanie niż wode na kawe. Oczywiscie w miare rozsadku, czyli cos szybkiego. Szybko gotujace sie ryze, kuskus itp. itd. Do wydania koło 400zł.  

Czy Kuchenka K2-111 FLEXIFUEL GoSystem lub MSR WHISPERLITE spełni moje oczekiwania?

Nie planuje używania kuchenki w ujemnych temperaturach.

pozdrawiam

Cześć.Sorry że się wcinam.Ale mam pytanie w związku z kuchenkami.Też zamierzam kupic i znalazłem cos takiego na ebayu.
2 w 1.Do gotowania i pogrzania się .Czy ktos używał tego sprzętu kiedykolwiek?
Nie wiem dokładnie ile to waży,i jaką ma wydajnosc.

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110622378833&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Dzięki z góry za uwagi.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
wybór kuchenki
« 15 Gru 2010, 20:17 »
waży ... dużo
… why so serious ?

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
wybór kuchenki
« 15 Gru 2010, 20:23 »
Go System Flexifuel sobie odpuść - to badziew. Oprócz Primusa i MSR masz jeszcze firmę Optimus.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
wybór kuchenki
« 15 Gru 2010, 22:15 »
Cytat: "archimedes55"
http://cgi.ebay.co.uk/ws/...e=STRK:MEWAX:IT

Ale...  przepraszam, jeśli coś źle zrozumiałem, ale czy Ty chcesz to wozić na rowerze?  :shock:

archimedes55

• Gość
wybór kuchenki
« 15 Gru 2010, 22:35 »
Cytat: "Borafu"
http://cgi.ebay.co.uk/ws/...e=STRK:MEWAX:IT

Ale...  przepraszam, jeśli coś źle zrozumiałem, ale czy Ty chcesz to wozić na rowerze?  :shock:

Nie,na przyczepce

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
wybór kuchenki
« 15 Gru 2010, 22:55 »
OK, nie moje małpy nie mój cyrk. Jeśli potrzebujesz tego właśnie to bierz.

Moja rada - zastanów się spokojnie, czy zamiast tego typu maszyny, ciężkiego namiotu i paru innych rzeczy oraz przyczepki, żeby to wszystko jakoś pomieścić, nie będzie Ci lepiej z trochę mniejszym i lżejszym sprzętem. Przykłady znalezione na Allegro w pół minuty:
mały palnik
inny mały palnik z butlą
kuchenka wielopaliwowa
Nie chodzi mi o konkretne modele, tylko ideę.
Nie wiem co zamierzasz gotować. Jeśli codziennie trzydaniowy obiad z kaczką po syczuańsku to moje pomysły są do kitu, ale jeśli coś prostszego to spokojnie wystarczą.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
wybór kuchenki
« 16 Gru 2010, 09:25 »
Archimedes grzać w namiocie nie trzeba dodatkowo. Wystarcza śpiwór o komforcie odpowiednim do temperatury. Poza tym spędzałaś zapewne kiedyś wieczór na świeżym powietrzu, nie wiem pod parasolkami jakimiś na piwku, na działce, nie zmarzłeś prawda?

Poza tym paliwo do tego urządzenia, ile by trzeba go zabrać.
Nie obraź się, dla mnie również pomysł z kosmosu :-)
Przejrzyj sobie listy ekwipunku - da ci to pewien ogląd sytuacji. Nie możesz niestety zabrać pewnych rzeczy "na wszelki wypadek".
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

archimedes55

• Gość
wybór kuchenki
« 18 Gru 2010, 00:13 »
Cytat: "cinek"
Archimedes grzać w namiocie nie trzeba dodatkowo. Wystarcza śpiwór o komforcie odpowiednim do temperatury. Poza tym spędzałaś zapewne kiedyś wieczór na świeżym powietrzu, nie wiem pod parasolkami jakimiś na piwku, na działce, nie zmarzłeś prawda?

Poza tym paliwo do tego urządzenia, ile by trzeba go zabrać.
Nie obraź się, dla mnie również pomysł z kosmosu :-)
Przejrzyj sobie listy ekwipunku - da ci to pewien ogląd sytuacji. Nie możesz niestety zabrać pewnych rzeczy "na wszelki wypadek".

Forum jest chyba po to zeby pytać,radzic się ,i doradzac innym.Dzięki za rady.Wiem co mam zabrać,zadałem tylko pytanie czy ktoś tego używał.{quote]

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
wybór kuchenki
« 18 Gru 2010, 13:14 »
Co więcej taka kuchenka w namiocie robi taką atmosferę, że lepiej tego nie używać :( Na próbę odpal w namiocie najzwyklejszą kuchenkę, zrozumiesz od razu.

Jak obawiasz się odmrożeń, to lepiej kupić takie wkładki termiczne (na stopy, dłonie; na allegro tego jest teraz masa). Jak ogólnego wychłodzenia to podobno dobra jest tzw dusza (takie cudo wielopaliwowe noszone w okolicach splotu słonecznego, albo 30cm niżej  :roll: )
Trole są samotnikami i unikają słońca.

archimedes55

• Gość
wybór kuchenki
« 22 Gru 2010, 14:16 »
Cytat: "Michał Wolff"

Forum jest chyba po to zeby pytać,radzic się ,i doradzac innym.Dzięki za rady.Wiem co mam zabrać,zadałem tylko pytanie czy ktoś tego używał.

Nie obraź się - ale z paru Twoich postów wyraźnie wynika, że właśnie nie wiesz co masz zabrać. Możesz się uprzeć, zrobić po swojemu i targać zupełnie niepotrzebne kilogramy; możesz zastanowić się, że w tym co wielu ludzi pisze - jest coś na rzeczy.

Tego typu maszynek jak zalinkowałeś nie używa się na wyprawach rowerowych, bo są za ciężkie, a wiele wygodniejsze w użyciu wcale nie będą. Podobnie nie ma większego sensu targanie pancernej przyczepki - jeśli nie wykorzystasz w pełni jej ogromnych parametrów ładunkowych (wtedy lepiej wziąć lżejszą przyczepkę bądź same sakwy).

Jesli szanowni forumowicze wszystkich (NOWYCH) przyjmujecie tak samo (CIEPŁO)to mysle że odechciewa im się wypraw jeszcze przed wyprawą.Strach zadac jakiekolwiek pytanie bez niepotrzebnego strsu tutaj i skopania nowickusza.DZIĘKI BARDZO

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum