Autor Wątek: wybór kuchenki wielopaliwowej  (Przeczytany 225718 razy)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
wybór kuchenki
« 22 Gru 2010, 16:33 »
Cytat: "archimedes55"
Strach zadac jakiekolwiek pytanie bez niepotrzebnego strsu tutaj i skopania nowickusza.DZIĘKI BARDZO

Nie przesadzaj, zadajesz pytanie więc odpowiadamy. Jeżeli stresuje Cie uzyskanie odpowiedzi innej niż oczekiwałeś to nie nasza wina przecież.
Jak Michał wyraźnie napisał
Cytat: "Michał Wolff"
w tym co wielu ludzi pisze - jest coś na rzeczy.

archimedes55

• Gość
wybór kuchenki
« 22 Gru 2010, 17:20 »
Cytat: "dudi_"
Strach zadac jakiekolwiek pytanie bez niepotrzebnego strsu tutaj i skopania nowickusza.DZIĘKI BARDZO

Nie przesadzaj, zadajesz pytanie więc odpowiadamy. Jeżeli stresuje Cie uzyskanie odpowiedzi innej niż oczekiwałeś to nie nasza wina przecież.
Jak Michał wyraźnie napisał
Cytat: "Michał Wolff"
w tym co wielu ludzi pisze - jest coś na rzeczy.

Ja nie oczekuje odpowiedzi która mnie satysfakcjonuje czy tez nie.Ja oczekuje odpowiedzi,bez zbędnych komentarzy typu-
Chcesz oszczedzac na tym czy na tym,a po co Ci przyczepka,a po co Ci ciężka kuchenka ,popraw pisownie,nie rób błędów.Mam wymieniac dalej?Jak narazie dostałem może ze 3 normalne odpowiedzi.

TAK-NIE-NIE WIEM.
Jak zadanie pytanie czy ktos uzywał takiej czy takiej rzeczy oczekuję prostej odpowiedzi.
NIC PO ZA TYM.Zadałem pytanie czy zna ktos taki czy taki rower.
Odpowiedz-a do czego Ci ten rower,gdzie będziesz nim jezdził?
Prosta odpowiedz-ZNAM LUB NIE ZNAM.Bo tylko tworzy się niepotrzebny chaos.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
wybór kuchenki
« 22 Gru 2010, 17:41 »
a nie oczekuje odpowiedzi która mnie satysfakcjonuje czy tez nie.Ja oczekuje odpowiedzi,bez zbędnych komentarzy typu-
Chcesz oszczedzac na tym czy na tym,a po co Ci przyczepka,a po co Ci ciężka kuchenka ,popraw pisownie,nie rób błędów.Mam wymieniac dalej?Jak narazie dostałem może ze 3 normalne odpowiedzi.

TAK-NIE-NIE WIEM.
Jak zadanie pytanie czy ktos uzywał takiej czy takiej rzeczy oczekuję prostej odpowiedzi.
NIC PO ZA TYM.Zadałem pytanie czy zna ktos taki czy taki rower.
Odpowiedz-a do czego Ci ten rower,gdzie będziesz nim jezdził?
Prosta odpowiedz-ZNAM LUB NIE ZNAM.Bo tylko tworzy się niepotrzebny chaos.

archimedes55, byłeś już proszony przez Robba o wyluzowanie, tym razem ja proszę. Następnym razem wlepię czerwony pasek pod profilem, żebyś się wstydził i troszkę wyluzował - a robię takie rzeczy w ostateczności.

Ludzie pytają "po co ten rower", bo znają się na rzeczy i nie jeżdżąc na nim i nie znając go mogą określić, czy jest on coś wart, czy nie. To samo tyczy się całej reszty pytań i zarzutów.

Nie wiesz co chcesz zabrać i nie masz doświadczenia, to chłoń wiedzę, którą Ci tutaj przekazujemy, bo robimy to bezinteresownie, w przeciwieństwie to sytuacji, gdybyś pytał w sklepie i wciskaliby Ci każdą bajkę, byleś u nich zostawił kasę. Jeśli nie chcesz słuchać - kup co chcesz i na własnej skórze się przekonaj o słuszności wyboru, a nam nie psuj atmosfery na forum, ok? :?

ps. usuwaj
z końców swoich postów, dzięki.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
wybór kuchenki
« 22 Gru 2010, 21:45 »

Ja nie oczekuje odpowiedzi która mnie satysfakcjonuje czy tez nie.Ja oczekuje odpowiedzi,bez zbędnych komentarzy typu-

TAK-NIE-NIE WIEM.

Czyli jeśli Ty pytasz to rozmowa ma wyglądać tak:
- Czy ktoś używał takiej przyczepki?
- Tak
- I jak się sprawowała?
- Dobrze
- A czy coś Ci w niej przeszkadzało?
- Tak
  ...

Szczerze powiedziawszy dla mnie jesteś najbardziej denerwującym uczestnikiem tego forum od kiedy tu jestem.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
wybór kuchenki
« 22 Gru 2010, 21:48 »
Wreszcie się ożywiło od odejścia Roberta..:)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
wybór kuchenki
« 23 Gru 2010, 14:54 »
Z ta różnicą, że Robert nie był trollem:)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline kudłaty

• Miasto: Toruń/Drezno
  • Na forum od: 18.03.2011
wybór kuchenki
« 25 Mar 2011, 09:48 »
Odświeżając nieco temat i abstrahując od napiętego tonu dyskucji chciałbym polecić rewelacyjną moim zdaniem kuchenkę gazową - Primus Eta Pack Lite. Kosztowała ok. 100 EUR, ale uważam, że jest warta swojej ceny. Jej dużym plusem jest palnik, który na rozkładanych nóżkach możemy postawić bezpośrenio na ziemii, obniżając środek ciężkości garnka i zwiększając tym samym jego stabilność. W zestawie jest również garnek (na spodzie garnka znajduje się struktura przewodząca ciepło i zwiększająca prędkość gotowania) o pojemności 1,2 L z pokrywką, oraz składana osłona przeciwwiatrowa. Kuchenka jest pomyślana w ten sposób, że całość można zapakować do garnka i wszystko w kupie wrzucić do pokrowca. Całość jest bardzo lekka (bodaj 750 g) i zajmuje minimalną ilość miejsca. Litr wody gotuje się w niespełna 2 minuty. Kuchenka jest moim zdaniem bardzo wydajna, nie mam niestety porównania z innymi, ale jeden zbiornik gazu 225 g wystarczył na codzienne gotowanie (wrzątek na śniadanie + pichcenie obiadokolacji - prawie codziennie - dla 4 osób) podczas dwutygodniowej wędrówki w krymskich górach i jeszcze coś tam chlupie w butli :)

Offline Mężczyzna Mawgan

• Miasto: Pilzno
  • Na forum od: 13.04.2010
    • http://roadx.e-pilzno.com
wybór kuchenki
« 7 Kwi 2011, 15:31 »
Też odgrzeję kotleta dopytując dlaczego nie warto kupować tego typu kuchenek:
http://allegro.pl/kuchenka-turystyczna-gazowa-czarna-i1534251220.html
Wydają się bardzo wygodne i stabilne oraz łatwe w transporcie w sakwie.
Słucham krytyki.

Ps: witam ponownie:D od 5 miesięcy nie mam komputera :D Ciekawe doświadczenie : )

Offline Mężczyzna ambi

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 21.02.2010
wybór kuchenki
« 7 Kwi 2011, 15:44 »
Spora waga i ewentualny problem z butlami.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
wybór kuchenki
« 7 Kwi 2011, 16:02 »
i ciężej chyba będzie osłonę od wiatru zrobić
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
wybór kuchenki
« 7 Kwi 2011, 16:05 »
Warto czy nie to już decyzja indywidualna, ale:
rozmiar: 37 x 35 x 10cm
waga netto: 1,5kg (rozumiem netto=bez butli)

i dla porównania, tak na szybko Primus Express Stove
87 x 40 x 83 mm i 82 g

zwróć uwagę, że wymiary tego drugiego są w milimetrach, a masa w gramach

Offline Mężczyzna Mawgan

wybór kuchenki
« 7 Kwi 2011, 16:22 »
No i słuszna reakcja : ) Chciałem, żeby ktoś mi odradził patrzenie się na to, bo kusi ze względu na to, że mam ZEROWE doświadczenie w używaniu kuchni w terenie. i trochę przerażają mnie te rurki, przejściówki, uszczelki, paliwa, gazy, propany, a całość sprowadza się do strachu że wylecę z tym wszystkim w powietrze ;D

A teraz trochę na poważniej, co sądzicie o palniku turystycznym OPTIMUS CRUX LITE:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1528986467

I czy używać tego typu karniszy gazowych, czy lepiej jakieś inne paliwo?
(głównie czy cenowo nie ma przepaści w takim, czy takim typie).

Podkreślam mam zerowe doświadczenie, i zależy mi bardziej żeby kupić coś poniżej 200zł

Offline Mężczyzna anu

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.05.2009
wybór kuchenki
« 7 Kwi 2011, 16:54 »
istnieje jesze optimus crux bez lite - ta wersja ma możliwość składania palnika i jest sprzedawana z pokrowcem, który umożliwia przewożenie kuchenki we wklęsłości dna kartusza (cena mieści się w założeniach)

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
wybór kuchenki
« 7 Kwi 2011, 17:19 »
Cytat: "Mawgan"

A teraz trochę na poważniej, co sądzicie o palniku turystycznym OPTIMUS CRUX LITE:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1528986467

Od dwóch czy trzech lat używam Crux bez LITE i sobie bardzo chwalę. Wszystkie części metalowe, nie psuje się, grzeje dobrze, zajmuje mało.

Offline Mężczyzna Mawgan

wybór kuchenki
« 8 Kwi 2011, 12:22 »
Chyba się na niego skuszę. Mało zajmuje, jeszcze w połączeniu z garami:
http://www.wagabunda.eu/optimus-palnik-crux-lite-p-1058.html

Tylko jak to jest Panowie i Panie, jak zakręci się zawór dobrze i spakuje do gara, można spokojnie transportować? Nikt nie wyleci w powietrze? :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum