Autor Wątek: wybór kuchenki wielopaliwowej  (Przeczytany 225747 razy)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Odp: wybór kuchenki
« 14 Sie 2012, 16:23 »
sa roznice
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 23 Sie 2012, 13:08 »

No i zdechło się mojemu palniczkowi (micron stove ti). Tam gdzie są nacięcia były pewnie wygięcia trzymające to wszystko w całości, jeszcze napiszę do primusa co o tym sądzą. Wypadł mi z ręki podczas odkręcania kartusza nie więcej jak 0,5m nad ziemią. Dobrze, że się nie rozsypał podczas gotowania :-\ Żeby palnik był delikatny jak jajko...

My home is where my bike is.

• blog podróżniczy
« 4 Wrz 2012, 16:08 »
po wymianie paru maili z producentem mam już zastępczy palnik w postaci primus express stove. Uderzałem bezpośrednio do producenta, bo raz, że to było kupowane w Globtrotter.de, drugie, że to nie ja kupowałem. Także nowy palnik mam, mogę jechać dalej, a Primus ma u mnie plusa :)

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 4 Wrz 2012, 17:13 »
Nie ciesz się, nie ciesz ;) Przy intensywnym użytkowaniu Express Stove złapie luzy na śrubkach.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

• blog podróżniczy
« 4 Wrz 2012, 17:14 »
Czemuż to? Zawór i mocowanie górnej części (na te śrubki) jest takie samo jak w micronie czy też innych produktach primusa.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 4 Wrz 2012, 18:04 »
Nie wiem, ale widziałem dwie sztuki użytkowane całkiem intensywnie i miały luzy na tych śrubkach.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
« 19 Paź 2012, 10:38 »
Hej, mam pytanie... Przymierzam się do MSR Whisperlite Internationale. Jak rozumiem, muszę do niej dokupić osobną butelkę na benzynę? :-) Czy musi być to koniecznie produkt MSRa, czy bardziej korzystnie jest wziąć coś innego? I jak z "tankowaniem" - można normalnie na stacji benzynowej nalać sobie do takiej butelczyny benzynki za kilka zł? Bo nie do końca ogarniam, czy to chodzi o zwykłą PB 95, czy może coś szczególnego...
Pozdrawiam :-)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 19 Paź 2012, 10:45 »
Na stacji benzynowej fizycznie do takiej butelki nie nalejesz.
Gdzieś w wątku pisano,że można stosować zwykłą benzynę ze stacji.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 19 Paź 2012, 10:59 »
Na stacji benzynowej fizycznie do takiej butelki nie nalejesz
Z autopsji nie mogę się zgodzić, zarówno na stacjach krajowych jak i zagranicznych... oficjalnie - po pytaniu o taką możliwość, bez podczepiania się pod samochodziarza czy motocyklistę.
Raz czy dwa zdarzyło się, że obsługa odmówiła (ale nie ze względu na rodzaj "kanistra" tylko jego pojemność - minimalna ilość to z reguły 2 l) - poczekałem na najbliszy samochód, który brał PB 95. Kierowcy z reguły nic za to nie chcą mimo wciskania im kilku zł/1euro do ręki ;)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna Rolf

« 19 Paź 2012, 11:20 »
OK, dzięki, to wiele wyjaśnia :) Więc "idę na zakupy", pozdrawiam :)

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 19 Paź 2012, 11:37 »
Nam tylko w Norwegii odmówiono  :o Nawet motocyklista nie chciał nalać, krzyczał tylko leave me alone, na nic zdały się tłumaczenia, że to butelka typowo na paliwo etc. Skończyło się na tym, że poszliśmy do pierwszego lepszego gospodarstwa i dostaliśmy za free. W Polsce ani razu nie spotkaliśmy się z odmową nalania.  Z resztą, jest napisane, ża taknowanie z dystrybutora jest możliwe do atestowanych pojemników, i butelka PET 1,5l się do takich nie zalicza. A w gruncie rzeczy butelka z kuchenek jest typowo pod paliwo. Tak jest u mnie w mieście, a dodatkowo na żadnym orlenie nie odmówiono ;)

• Jestem, jaki jestem...
« 19 Paź 2012, 11:56 »
Na stacji benzynowej fizycznie do takiej butelki nie nalejesz
Z autopsji nie mogę się zgodzić, zarówno na stacjach krajowych jak i zagranicznych... oficjalnie - po pytaniu o taką możliwość, bez podczepiania się pod samochodziarza czy motocyklistę.
Raz czy dwa zdarzyło się, że obsługa odmówiła (ale nie ze względu na rodzaj "kanistra" tylko jego pojemność - minimalna ilość to z reguły 2 l) - poczekałem na najbliszy samochód, który brał PB 95. Kierowcy z reguły nic za to nie chcą mimo wciskania im kilku zł/1euro do ręki ;)
Właśnie ze względu na małą odmierzaną ilość(1 litr) mam problem z zakupem paliwa na stacji do modeli sterowanych u mnie w miejscowości.Dlatego kupiłem 5 litrowy oryginalny pojemnik na paliwo.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna Rolf

« 19 Paź 2012, 12:00 »
A mi ktoś właśnie sprzątnął kuchenkę sprzed nosa :D A już miałem w koszyku, na mall.pl za 335 zł była, a ja tylko chciałem jeszcze coś dokoptować do zamówienia, co by wszystko razem przyszło... Postaram się nie przeklinać :D

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 19 Paź 2012, 12:12 »
Jest nadal ale za 449 pln ;)

• Jestem, jaki jestem...
« 19 Paź 2012, 12:18 »
A czy taka kuchenka będzie sprawnie  pracować na alkoholu etylowym?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum