Cytat: Freud w 21 Mar 2013, 13:38Żeby ci się kuchenka zapchała to. wg. mojego stanu wiedzy i wyobrażenia musiałabyś lać w butlę chyba ropę lub coś gorszego - wtedy wyobrażam sobie złogi. No, ale skoro sam napisałeś, że używałeś tylko benzyny ekstrakcyjnej - to nie wypowiadaj się na temat jej zapychania; bo trudno, żeby się na ekstrakcyjnej miała zapchać, natomiast na samochodowej to normalny objaw, jak paliwo jest złej jakości to kuchenkę trzeba czyścić dość często. A używanie na samej ekstrakcyjnej - to się niejako mija z celem zakupu takiej kuchenki, tak to przejdzie tylko na krótkim wyjeździe.
Żeby ci się kuchenka zapchała to. wg. mojego stanu wiedzy i wyobrażenia musiałabyś lać w butlę chyba ropę lub coś gorszego - wtedy wyobrażam sobie złogi.
Cytat: Freud w 21 Mar 2013, 13:38Z mojego skromnego doświadczenia wynika, że na benzynie ekstrakcyjnej kuchenka musiałaby ugotować setki obiadów, aby się porządnie zabrudzić.A jak z mocą? Ja miałem wrażenie, że na ekstrakcyjnej gotuje się dłużej niż na samochodowej. Tyle że było to zaraz po nabyciu kuchenki, nim doszedłem do wprawy, więc moje obserwacje mogą być błędne.
Z mojego skromnego doświadczenia wynika, że na benzynie ekstrakcyjnej kuchenka musiałaby ugotować setki obiadów, aby się porządnie zabrudzić.
CytujŻeby ci się kuchenka zapchała to. wg. mojego stanu wiedzy i wyobrażenia musiałabyś lać w butlę chyba ropę lub coś gorszego - wtedy wyobrażam sobie złogi. Benzynę z Tanzanii
ale dzięki tym opiniom mogę podjąć pewnie lepszą decyzję
Cytat: Freud w 22 Mar 2013, 12:44Powiedz mi tylko Wilku (bo tego nie wiem) - czy gotując na samochodowej zapchasz kuchenkę przy gotowaniu 2-3 razy dziennie przez 30 dni?Nie da się tak ocenić, bo wszystko zależy od konkretnej benzyny, na jednej nie będzie żadnych problemów, inna załatwi kuchenkę błyskawicznie.
Powiedz mi tylko Wilku (bo tego nie wiem) - czy gotując na samochodowej zapchasz kuchenkę przy gotowaniu 2-3 razy dziennie przez 30 dni?
Cytat: Freud w 22 Mar 2013, 13:39Załóżmy, że jest to samochodowa 95-tka kupiona na Orlenie w Polsce.Nikt Ci nie odpowie na takie pytania, bo nawet na Orlenie benzyna na jednej stacji nie jest równa benzynie na innej stacji, partia z jednej daty nie jest równa partii z innej itd. A w Polsce to ja poza tym używam benzyny ekstrakcyjnej, która jest najpewniejsza i łatwo dostępna; kupuję samochodową jedynie za granicą.
Załóżmy, że jest to samochodowa 95-tka kupiona na Orlenie w Polsce.
W którym miejscu kuchenka się "zapycha"? Czy tylko dziurka w dyszy czy gdzieś głębiej, np w wężyku? Jak się ją potem czyści?
Problemy ze szczelnością wynikają z problemów z pompką, bo ta jak pisałem nie jest mocną stroną tej kuchenki. Potrafi lekko puszczać na uszczelkach u góry, co jeśli występuje - to objawia się lekkim zapachem benzyny w sakwach.