Autor Wątek: dolny śląsk  (Przeczytany 2934 razy)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Odp: dolny śląsk
« 8 Mar 2013, 09:27 »
A co jest w tym Lubomierzu? Często nazwa pada w tym wątku.
Jedynie co pamiętam,fajna wąska droga asfaltowa,bez ruchu samochodowego prowadząca do świeradowa Zdroju.A sam skansen kargulowy,hmm...
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 8 Mar 2013, 09:32 »
Mariusz, Lubomierz to miasteczko bardzo malownicze, bardzo dobrze je znam, spędzałem tam akurat kupę czasu na obozach. Tam kręcono "sami swoi" oraz jest muzeum Kragula i Pawlaka. Bieda spowodowała taki absurd, że dzięki temu zachowało się wiele oryginalnej architektury. Bo jakby była kasa to pewnie by była wszeędzie kostka i szkło. A tak rynek to prawdziwy rynek sprzed wieku. Kamienisty, charakterystyczny ratusz i domki. Piękna architektura klasztoru który dziś nie jest już klasztorem itd. Hm, to tak ogólnie tyle o tym.

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
« 8 Mar 2013, 09:33 »
A co jest w tym Lubomierzu?
Pręgierz

Offline EASYRIDER77

« 8 Mar 2013, 09:34 »
menel  ;D

Offline EASYRIDER77

« 8 Mar 2013, 09:44 »
co Mariusz też się tam wybierasz?

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 8 Mar 2013, 11:39 »
Nie :) nie nie wybieram się.
Byłem jakiś czas temu i trochę się zawiodłem.
Zaczytane informacje  o skansenie filmowym,festiwalu filmowym i uroku miasteczka nijak  miały się do rzeczywistości.Generalnie wszystko przyćmił brud i nieład panujący wokół.Byłem wczesną wiosną więc może pora roku spotęgowała takie odczucia.
A i jeszcze czekałem dwie godziny na otwarcie muzeum w centrum miasteczka bo pani obsługująca gdzieś poszła" ale za to kupiłem sobie dwa " tatowe granaty" :)
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline EASYRIDER77

« 25 Mar 2013, 14:57 »
http://www.bikemap.net/route/2004017

trasa już zaplanowana.
Aby nie tworzyć kolejnego wątku kolejne pytanie:
1) czy ktoś poleci jakieś fajne miejscówki na namiot po drodze? Może akurat tam byliście, było fajnie, ładnie i jeszcze były np. ławki i stoły lub wiata
2) czy ktoś z rejonu miasta Świdnica przyjąłby nas na start i metę, tzn. zostawienie auta na czas podróży oraz jakiś nocleg? Szczegóły do ustalenia.

Offline Mężczyzna gagarin

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 10.12.2010
« 25 Mar 2013, 15:22 »
1) czy ktoś poleci jakieś fajne miejscówki na namiot po drodze? Może akurat tam byliście, było fajnie, ładnie i jeszcze były np. ławki i stoły lub wiata

Jeśli bierzesz pod uwagę płatne miejscówki to przy Szwajcarce można rozbijać namioty za 11 zł od osoby.
http://www.szwajcarka.jga.pl/pole_namiotowe.html
Fajne miejsce, dodatkowo można sobie zrobić spacer na Sokoliki (wychodzi się po schodach na skałę) z których jest piękny widok.
Jeżdżę aby jeść.

Offline EASYRIDER77

« 3 Kwi 2013, 11:32 »
nikt nie ma możliwości nas przenocować w obrębie tej trasy?

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 3 Kwi 2013, 14:39 »
Jurku, jeśli lubisz malownicze drogi i górskie klimaty na pogórzu to ja polecę modyfikację odcinka pomiędzy Biedrzychowicami (w pobliżu Gryfowa Śląskiego) przy trasie DK 30 a zamkiem Czocha.
W większości szosa, od miejscowości Karłowice do zapory na jez. Złotnickim dobry, acz kamyczkowy szuter, potem już asfalcik. Baardzo miło byłem zaskoczony tym odcinkiem :)
Polecam włączyć go w Twoją trasę.
Aby dostać się do Biedrzychowic jadąc z kierunku Rząsin (patrzę na mapę papierową) można w Uboczu przy kościele NMP skręcić w prawo - niebieski szlak rowerowy - drogą gruntową w kierunku Gryfowa - po napotkaniu niebieskiego szlaku pieszego skręcić w prawo w kierunku Biedrzychowic - za Nową Świdnicą my już dojechaliśmy asfaltem - nie znaleźliśmy szlaku przez pola. My jechaliśmy z Gryfowa - jeśli nie będzie to problemem dla Was, to możecie bezpośrednio z Gryfowa uderzyć DK30 do Biedrzychowic - to jest ze 3-4 km. Ewentualnie można spróbować wyjechać z Gryfowa taką drogą, ale nie daję głowy, że tam gdzie zaznaczyłem punktami da się na 100% przejechać ;)
Aha, my byliśmy z przyczepką :)

A tutaj parę poglądowych fotek z naszego wyjazdu.
« Ostatnia zmiana: 3 Kwi 2013, 14:47 tomzoo »

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline EASYRIDER77

« 3 Kwi 2013, 14:50 »
dzięki tomzoo, wezmę to pod uwagę.
A wiesz może gdzei zostawić auto można i iść spać, oczywiście z namiotem też.Gdzieś muszę auto zostawić na tydzień i po tygodniu do niego wrócę.
Wiesz może Tomzoo?

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 3 Kwi 2013, 15:11 »
My auto zostawiliśmy na parkingu przy schronisku PTSM w Złotoryi - tam też mieliśmy pierwszy nocleg po dojechaniu na miejsce. Za darmo, miejsce ogrodzone. Jak będzie dużo gości, to mógłby być problem z zajmowaniem miejsca, ale akurat jak my byliśmy to nie było tłoku.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 28 Maj 2016, 07:35 »
Sowa

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: