No tak, teraz dopiero to zobaczyłem.
A więc wygląda to tak:
1) Mam na imię Tomek, lat 44, mieszkam w Świdnicy (Dolny Śląsk). Na rowerze dwunasty sezon. Lubię wycieczki i dalsze wyprawy. Do tej pory udało mi się pojeździć sporo po Polsce, ale też po innych krajach (Czechy, Litwa, Ukraina, Słowacja, Niemcy, Francja, Hiszpania, Portugalia, Szwajcaria, Austria, Liechtenstein, Rumunia, Albania, Czarnogóra, Kosowo, Chorwacja, Bośnia i Hercegowina, Macedonia,Maroko); mój adres: roddos@onet.eu;
2) Planowana trasa (już było, ale dla porządku):
PRZEMYŚL- Sanok- Zagórz- Komańcza- Radoszyce - granica państwa na Przełęczy Radoszyckiej 684 mnpm (SŁOWACJA)-Palota- Medzilaborce-Snina-Ubla-(UKRAINA)-Małyj Bereznyj-Użgorod-Mali Selmenci-(SŁOWACJA)-Velke Selmence-Michalovce-Humenne- Vranov nad Toplou- Bidovce- Koszyce- Jasov- Smolnik- Roznava- Spisska Nova Ves- Poprad-Strbske Pleso 1315 mnpm Popradske Pleso- 1494 mnpm- Velicke Pleso 1670 mnpm-Poprad- Cervena Skala- Kralova Hola (szczyt 1946 mnpm)-Brezna (przez sedlo Certovica 1232 mnpm)- Liptovsky Mikulas- Ruzomberok-Martin-Martinske Hole 1460 mnpm- Martin- Zilina-Nitrianske Pravno (przez Fackovske sedlo 802 mnpm)-Prievidza-Partizanske-Nitra-Sala-Dunajska Streda-Samorin- Bratysława-Senec- Trnava-Nove Mesto nad Vahom- Trencin- Puchov-Povazska Bystrica- Bytca- Makov-sedlo Bumbalka 850 mnpm –(CZECHY)-Ostravice- Frydlant-Nova Ves-Malenovice-Lysa Hora szczyt 1323 mnpm- Frydlant-Frydek-Mistek-Dobra-Cesky Tesin-(POLSKA)-CIESZYN
3) Planowany start: Przemyśl - początek czerwca (możliwy poślizg- tydzień, dwa),
4) Planowany średni dystans dzienny: przy jeździe po górach - ok. 100 km, przy jeździe po lżejszym terenie - ok. 150 km,
5) Całowity planowany dystans wyprawy - ok. 1500-1600 km (w dwa tygodnie, więcej nie mogę...),
6) Noclegi: tylko pod dachem (pensjonaty, kwatery prywatne, cena za nocleg od 10-30 euro, rzecz jasna im taniej, tym lepiej),
7) Wyżywienie: śniadania- we własnym zakresie lub wykupione w pensjonacie, obiady-na trasie w knajpie, kolacje- raczej we własnym zakresie, nie przewiduję gotowania i dźwigania kuchenek gazowych tudzież zestawu patelni...,
8 ) Budżet wyprawy- ok. 100-150 zł dziennie, a więc 1500-2000 zł za całość, plus dojazdy pociagami lub innymi środkami lokomocji (do Przemyśla i z Cieszyna),
9) Priorytety: jazda w pięknych okolicznościach przyrody, dużo zdjęć, oglądanie urokliwych miejsc (ale tylko z zewnątrz), interesujące dyskusje... (nie tylko na tematy rowerowe
)
10) Podejście do deszczu- raczej jedziemy, chyba, że jakieś uporczywe oberwanie chmury,
11) Drogi raczej asfaltowe, za wyjątkiem kawałka szutru na legendarnym podjeździe na Kralovą Holę; jej odpuścić nie sposób.
No to tyle...