Najtrudniej jest mi dobrać odpowiednie okrycie rąk. Często jest mi w nie zimno. Maci jakieś sprawdzone patenty? Te kolarskie rękawiczki z windstoppera często przewiewa mi na zszyciach materiału. Teraz nabyłem łapawice z gore-tex, ale one będą na bardzo duże mrozy.
Myślę, że bardzo wiele zależy też od krążenia (krwi w organiźmie)
na głowę opaska z buffa
- koszulka termoaktywna Craft Pro Zero Extreme
tomeko! Zobacz tutaj: http://www.bieliznatermoaktywna.pl/c46p207-koszulka_pro_zero_extreme_z_dlugim_rekawem_czarny.htm jest sporo taniej niż na allegro
Cytat: "Natalia"na głowę opaska z buffa Natalio a jak sprawdza się buff przy połaczeniu z kaskiem? Czy sama opaska jest wystarczająca (myślę o przewiewności)? Ja zakładam pod kask czapeczkę mareto i czasami jest mi zimno w uszy, wtedy dodatkowo wrzucam opaske biegową Kalenji.
Wcześniej, ponieważ jeździłam w centrum miasta po ruchliwych ulicach i miałam do wyboru, albo ciepłą grubą czapkę albo kask wybierałam to drugie no i skończyło się... zapaleniem ucha
Bo jednak nie wyobrażam sobie jeździć w którejś z moich czapek i kaskiem włącznie.
Jeździłaś tylko w kasku bez dodatkowej osłony chociażby w postaci czapeczki? :shock:
ja jezdze w buffie wielickiego
Chyba mam ten od Wielickiego, ale czy to takie istotne? (...) A cena ok 16 zł nie jest chyba na tyle duża , żeby nie móc kupić dwóch - i na zimę i na lato